10 toppers uit de oude doos /reageer

10 toppers uit de oude doos

1. Eten als een oermens voorkomt diabetes

Eten als een oermens brengt de bloedsuiker- spiegel tot rust. We eten onszelf naar de diabetes-2 maar hoe gaat dit in zijn werk?

2. Pas op voor Zolpidem

Nieuwe gegevens hebben het bekende slaapmedicijn Zolpidem in een compleet ander daglicht gezet. Sommige gebruikers ontwikkelen zeer bizarre gewoonten na gebruik.

3. Voetbal bezorgt mannen hartproblemen

Het risico op een hartaanval schiet omhoog als mannen naar voetbalwedstrijden kijken. Tijdens het WK voetbal in Duitsland, in de zomer van 2006, piekte het aantal hartaanvallen rond de stad München op de dagen dat Duitsland speelde.

4. Marktplaats te web 1.0

Marktplaats.nl stond vorig jaar op nummer 3 van de meest bezochte sites. Toch valt er aan de site nog heel wat te verbeteren.

5. Vieze sneeuw verklaart klimaatverandering

Met roet vervuilde sneeuw verklaart 19 procent van de wereldwijde opwarming. Het effect wordt veroorzaakt doordat vieze sneeuw warmte kan absorberen.

6. Internetten op het werk, werkgever mag niet alles weten

Internetten in de baas z’n tijd is tegenwoordig geen reden meer voor ontslag. Maar dat betekent nog niet dat alle internetgebruik geoorloofd is.

7. Uitgerust wakker met iPhone-app Sleep Cycle

Een gewone wekker trekt zich niks aan van de slaapfase. Sleep Cycle monitort de slaap met behulp van de bewegingssensor in de iPhone.

8. Britten maken grootste onderzeer, maar hoe verberg je zo’n kolos?

Groot-Brittannië heeft nu de grootste en de beste onderzeeër. Hoe maak je een kolos van 97 meter lang onzichtbaar?

9. Santé: rode wijn drinken is goed voor je gezondheid

Rode wijn helpt bij de preventie van allerlei ernstige ziekten. Zeer waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt door een polyfenol genaamd resveratrol.

10. Wie is die durfinvesteerder van de lage landen?

Marcel Boekhoorn heeft business-wise een indrukwekkende staat van dienst. Maar wie is die durfinvesteerder van de Lage Landen eigenlijk?

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.