20 miljoen dollar voor Nederlands-Amerikaans JW Player /reageer

20 miljoen dollar voor Nederlands-Amerikaans JW Player

Het New Yorkse bedrijf JW Player heeft een nieuwe investeringsronde van 20 miljoen dollar afgesloten. Deze ronde is bedoeld om om de ontwikkeling van een “Independent Video Ecosystem” te financieren. Dit platform moet uitgevers de vrijheid geven om op de eigen website of in de eigen app, buiten spelers als Youtube en Facebook om, gebruikers een goede video ervaring te geven.

JW Player bestaat al sinds 2005 en heeft zijn wortels in Eindhoven. Het is opgericht door de toenmalige Design Academy student Jeroen Wijering. Hij ontwikkelde een Flash video speler die al snel door veel bedrijven werd gebruikt om video te embedden in webpagina’s. Eén van de eerste gebruikers was het toen nog jonge Youtube. Jeroen Wijering is ook één van de oprichters van Sync.

De laatste investeringsronde is de vijfde (D) grote investeringsronde in het bedrijf. In deze ronde hebben bestaande investeerders, onder leiding van VC firma Greycroft, opnieuw geïnvesteerd.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.