Nieuws/ Aantal internetgebruikers neemt sneller toe dan aantal aardbewoners /reageer

door: Hugo Louter
over: internet, computer
op: 29 juni 2007

In 2011 zullen wereldwijd anderhalf miljard mensen (22 procent van de wereldbevolking) toegang hebben tot het internet, voorspelt JupiterResearch in de Worldwide Online Population Forecast, die gisteren verscheen. Het aantal internetgebruikers zal jaarlijks met 6,6 procent blijven stijgen, terwijl de wereldbevolking toeneemt met 1,1 procent per jaar.

BRIC

Grote aanjagers van de groei zijn Brazilië, Rusland, India en China (BRIC). Eerder deze week bleek al uit onderzoek dat de BRIC-landen liefst 25 procent van de groei van online entertainment en media voor hun rekening zullen nemen. In Brazilië verwachten de onderzoekers een jaarlijkse groei van 9 procent, maar de echte impact komt van de miljarden Chinezen en Indiërs die een online emancipatie meemaken. China kent naar verwachting in 2011 een internetpenetratie van 17 procent (nu 14,35 procent) en India van 7 procent (nu 2,7 procent).

Koplopers Amerika en Europa

Noord-Amerika blijft de lijst aanvoeren als het gaat om absolute aantallen internetgebruikers, hoewel de snelheid van het internet daar ernstig achterblijft. De onderzoekers verwachten dat de internetpenetratie zal doorstijgen van de huidige 70 procent naar 76 procent in 2011. In Europese en andere ontwikkelde landen zal de toegang tot het internet wel toenemen, maar minder snel dan in het afgelopen decennium. Overigens is ook in Europa een tweedeling waar te nemen: de Scandinavische landen, de Benelux, Groot-Brittannië en Duitsland scoren even hoog of hoger dan de VS, maar landen in Centraal-Europa zoals Polen, Hongarije, Bulgarije en Oekraïne, blijven achter met percentages tussen 10 en 20 procent.

Dit bericht verscheen eerder op In feite

Reageren via Facebook

Reacties