Afgedankt plastic wordt hippe canvas /5 reacties

Afgedankt plastic wordt hippe canvas

Wat kun je met gebruikte plastic tassen? Hergebruiken totdat de handvaten het begeven en dan weggooien. Toch? Mis. Je verhit ze tot een bepaald aantal graden zodat je er stof van kunt maken. En van die stof maak je hippe tassen. Voor bijvoorbeeld laptops.

Omsmelten

In een achterafstraatje in SanFrancisco werken een zojuist afgestudeerde Stanford-student en de baas van een van de laatste productiefaciliteiten in de stad aan het verbranden van plastic. Het betreft de oud student en ondernemer Brian Witlin en Perry Klebahn, CEO van Timbuk2. Samen hebben ze het plan opgevat om plastic tassen om te smelten tot hippe laptop- en boodschappentassen. En dat lijkt te gaan lukken. Ze doopten hun idee Lamitron.

Canvas

Het idee is afkomstig van de 28 jarige Witlin, die het bedacht tijdens zijn studie aan het Stanford’s Institute of Design. Zijn docent in die tijd was Klebahn, tevens CEO van Timbuk2. Door polyethyleen tassen zodanig te verhitten dat ze aan elkaar vastplakken, creeert het duo een sterk, flexibel materiaal dat lijkt op canvas.
Daarmee is Lamitron 1.0 geboren: een op het eerste gezicht met kleuren en merken overladen goedje dat sterk en breed genoeg is om er tassen uit te snijden. En met de juiste uitsnedes zijn daar prachtige tassen van te maken.

Eindeloos

Sommige hebben het logo van de San Francisco Chronicle gecombineerd met de payoff van United Airlines en een handvat met het Apple-logo. Weer anderen kennen de huisstijl van Evian aan de ene kant en Wal Mart aan de andere. De variaties zijn eindeloos.
Klebahn droomt van de dag waarop zijn nog te werven klanten tassen kunnen insturen die gaan dienen als basis voor nieuwe laptop- of boodschappentassen, zo laat hij Wired weten.
Het duo verwacht eind mei met de eerste tassen op de markt te komen. Na tassen volgen waarschijnlijk schoenen.

Reageren via Facebook

Over Ewald Smits

Ewald Smits is journalist, media-ondernemer en co-founder van MT/Sprout.
Volg hem ook op Twitter