Nieuws/ Afrika koploper in nieuw internetprotocol IPv6 /1 reactie

door: Cindy Curré
over: internet
op: 2 oktober 2008

De wet van de remmende voorsprong lijkt van toepassing op Europa en de Verenigde Staten als het gaat om de adoptie van het nieuwe internetprotocol IPv6. Uit cijfers van het ICANN blijkt dat Afrika naar verhouding de meeste nieuwe IPv6-aansluitingen telt. 22 Procent van de nieuwe aansluitingen in Afrika hebben een IPv6-prefix.

IPv4-adressen op

IPv6 is de opvolger van IPv4, het internetprotocol dat op dit moment het meest wordt gebruikt. IPv6 werd ontwikkeld om de problemen van IPv4 te verhelpen. Met name het dreigende tekort aan IPv4-adressen is een probleem: verwacht wordt dat de IPv4-adressen in 2010 op zijn.

Het aantal internetaansluitingen in Afrika groeit enorm snel, en het is niet verwonderlijk dat een continent met een snel groeiende internetgemeenschap kiest voor een nieuw protocol, dat ook de komende jaren genoeg adressen biedt om een exponentiële groei te kunnen ondersteunen. De nieuwe Afrikaanse aansluitingen worden geregistreerd door AfriNIC voor netwerken in Afrika en de Indische Oceaan. Het absolute aantal internetaansluitingen in Afrika is nog wel steeds aanzienlijk minder dan op andere continenten.

Oude apparatuur

Veel netwerkapparatuur die vandaag in gebruik is, kan niet overweg de IPv6-standaard. IPv4 zal dan ook niet snel vervangen worden door het nieuwe protocol. in plaats daarvan zullen beide protocollen naar verwachting nog lang naast elkaar bestaan.

Bron: The Industry Standard

Reageren via Facebook