Nieuws/ Afslanken achter je bureau /reageer

door: Ewald Smits
over: personeel, gezondheid, productiviteit, medisch
op: 22 mei 2007

De hele dag achter je computer doorbrengen én toch genoeg beweging krijgen. Dat kan nu met een ingenieus bureau annex lopende band, speciaal ontwikkeld voor zwaarlijvige kantoortijgers door artsen in Minnesota.

Dat overgewicht de welvarende mens anno 2007 in zijn greep houdt, is een algemeen gedeeld besef. De hoge nood noopte tot creatieve oplossingen en zo kwamen de artsen van the Mayo Clinic in Minnesota op het idee van het ingenieuze bureau annex lopende band. De werkplek, die overigens niet bepaald uitblinkt in esthetische optiek, bestaat uit twee plexiglas tafeltjes; één voor het computerscherm en één voor het toetsenbord (er is gedacht aan extra ruimte voor pennen en fotolijstjes!). Dit geheel staat boven een lopende band, waarop de werknemer in rustig tempo kan wandelen en tegelijk e-mails kan beantwoorden, offertes schrijven of bellen.

191 calorieën per uur

Vijftien vrijwilligers die lijden aan overgewicht hebben het nieuwe bureau uitvoerig getest. En met succes. Ze verbrandden gemiddeld zo’n 191 calorieën per uur, tegen 71 calorieën zittend achter een normaal bureau, aldus het onderzoek dat gepubliceerd is in het British Journal of Sports Medicine.

De artsen stellen dat als het nieuwe bureau (kosten: zo’n 1.500 euro) twee tot drie uur per dag wordt gebruikt, de persoon in kwestie in één jaar twintig tot dertig kilo kan afvallen. Natuurlijk wel míts de kantoortijger de verleidelijke kroketten en vette salades in de kantine voortaan aan zich voorbij laat gaan.

Bron: Independent Minds / Monique van den Heuvel

Reageren via Facebook

Reacties