Nieuws/ All time high voor Apple /reageer

door: Ewald Smits
over: management, strategie, materiaal
op: 26 april 2007

Apple heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken jaar een nettowinst geboekt van 770 miljoen dollar tegen 410 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg met 21 procent naar 5,26 miljard dollar. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf gisteren na sluitingstijd van Wall Street bekend.

10,55 miljoen iPods

De verbeterde resultaten zijn te danken aan een sterke vraag naar de muziekspeler iPod en de draagbare MacBook-computers. Apple verkocht in het op 31 maart afgesloten kwartaal 10,55 miljoen iPods en bijna 1,52 miljoen Macs, respectievelijk 24 procent en 36 procent meer dan in dezelfde periode van het vorige boekjaar. De cijfers zijn veel beter dan analisten en Apple zelf hadden verwacht.
Financieel directeur Peter Oppenheimer verwacht voor het lopende, derde kwartaal een omzet van circa 5,1 miljard dollar en een winst per aandeel van 66 dollarcent, wat overeenkomt met een nettowinst van ongeveer 584 miljoen dollar.

iPhone

Apple brengt in juni de iPhone uit, een mobiele telefoon met aanraakscherm die ook muziek en video kan afspelen. Om de iPhone op het eerder aangekondigde tijdstip op de markt te krijgen, moest Apple afgelopen maand de introductie van zijn nieuwe besturingssysteem Mac OS X 10.5, codenaam Leopard, tot het najaar uitstellen.

Reageren via Facebook

Reacties