Nieuws/ Alle jongeren spelen games /reageer

door: Hugo Louter
over: internet, gaming
op: 8 oktober 2008

In een recent rapport van het gezaghebbende Pew-instituut wordt vastgesteld dat 97 procent van de Amerikaanse tieners tussen de twaalf en zeventien jaar videogames speelt. 99 procent van de Amerikaanse jongens en 94 procent van de Amerikaanse meisjes houdt zich regelmatig bezig met console games en online gaming.

De games die veel gespeeld worden, zijn heel divers, en zijn racespellen, puzzelspellen, sportspellen, actiespellen en adventure games. De gemiddelde tiener speelt vijf verschillende soorten games, en veertig procent speelt zelfs acht of meer verschillende typen games. Degenen die gewelddadige spellen spelen, spelen bijna altijd ook andere, niet-gewelddadige games.

Nederland

Ook in Nederland zit gaming enorm in de lift: PricewaterhouseCoopers stelde vast op basis van verkoopcijfers van games (die een groei van 23,2 procent vertonen sinds 2007) dat aan gaming inmiddels meer wordt uitgegeven dan aan cd’s en dvd’s bij elkaar.

In de afgelopen vijf jaar werden 3,2 miljoen gameconsoles verkocht. Aan console games wordt in 2008 naar verwachting 283 miljoen euro uitgegeven, aan online games 179 miljoen euro.

Dit artikel verscheen eerder op InFeite.nl

Reageren via Facebook

Reacties