Nieuws/ Amazon lanceert met Kindle eigen e-booklezer /reageer

door: Ewald Smits
over: gadgets, uitgeven, concurrentie, computer
op: 19 november 2007

De grootste online retailer ter wereld Amazon lanceert vandaag met de Kindle een eigen e-booklezer, waarop je tegen betaling boeken en digitale kranten kunt lezen. Dat meldt CNet.

De Kindle is voorzien van draadloos internet en kan aldus elektronische boeken downloaden van Amazon.com. Het apparaat is een concurrent van vergelijkbare apparaten als de Sony Reader en de iLiad, van Philips-spinoff iRex Technologies. Die twee aparaten werken met elektronische inkt zodat het scherm even scherp is als geprinte letters op papier. De Kindle werkt ook met die nieuwe technologie.

De Kindle gaat 400 dollar kosten. Dat is meer dan de Sony Reader, die driehonderd dollar kost, en flink goedkoper dan de iLiad (650 euro). De webwinkel heeft 88 duizend e-books beschikbaar bij de start maandag. De elektronische versies van bestsellers kosten 9,99 dollar. Ook kunnen Kindle-gebruikers zich abonneren op digitale edities van grote dagbladen.

De stap van Amazon moet zorgen voor nieuwe aandacht voor de markt voor elektronische boeken, die tot nu toe niet van de grond is gekomen. Een van de grootste problemen voor Amazon was het overtuigen van uitgevers van het belang van e-books. CEO Jeff Bezos wilde hoe dan ook dat Amazon de grootste catalogus van e-boeken zou krijgen.

Newsweek en Cnet.com schrijven dat Amazon ook deals zou hebben met tientallen krantenuitgevers, waaronder die van de Wall Street Journal, Washington Post, Le Monde en The Times. Onbekend is nog hoeveel de digitale krantenabonnementen kosten, maar abonneren op bekende blogs is ook mogelijk voor 99 cent of 1,99 dollar.

Reageren via Facebook

Reacties