Reacties/ Amerikaanse overheid subsidieert vetzucht printlink


Robert Klep (15 mei 2008, 17:19)

In Nederland valt het me regelmatig op dat ook hier steeds meer producten verschijnen met als hoofdbestanddeel glucose-fructosestroop (hier meestal afkomstig van tarwe, denk ik).

De gemiddelde ontbijtkoek, ooit gemaakt van voornamelijk roggemeel, bestaat tegenwoordig voor meer dan de helft uit het goedje, en als je met Google zoekt kom je op menig fabrikantenwebsite terecht waar het vermeld wordt bij de ingrediënten van vanalles en nog wat.

Het is aardig op weg de nieuwe aspartaam te worden: zo goedkoop dat het overal aan toegevoegd wordt. Alleen met wat meer calorieën...

Gerard Ringenaldus (16 mei 2008, 09:43)

Inderdaad, ik schrok er zelfs van dat ik in de afgelopen periode, op steeds meer verpakkingen van levensmiddelen, van koekjes, snoep , chocolade en ook frisdrank de aanduiding; glucose-fructosestroop aantref, soms ook in combinatie met gemodificeerd maismeel. Volgens mij hebben wij van kostenverlagingen niets gemerkt.

Nog erger is dat b.v. Philippijnse boeren hun suikerriet niet meer kwijt kunnen, omdat ook zeer grote frisdrankfabrikanten overgegaan zijn op

deze goedkopere zoetstof. Dit betekent b.v. dat arm nog armer wordt en rijk nog rijker. Nog erger is dat inmiddels het genetisch gemanipuleerde mais vrijwel ongemerkt ook in Nederland aanwezig is. Dit doet het ergste vrezen.

Robert Klep (16 mei 2008, 11:32)

Gemodificeerd (mais)zetmeel is (gelukkig nog) niet genetisch gemodificeerd, maar chemisch. In Europa geldt voor zover ik weet de regel dat als iets genetisch gemodificeerd is, dit expliciet vermeld moet worden.

Maar dat geldt dan kennelijk weer niet voor vlees afkomstig van varkens die worden vetgemest met genetisch gemodificeerde soja uit Zuid-Amerika.

Gerard Ringenaldus (5 juni 2008, 11:26)

Nog erger is dat er een sterke lobby gaande is vanuit die Agro-reuzen om de verplichte etikettering op te heffen, ook binnen de EU.

Als aan deze Amerikaanse eis wordt voldaan, wil men enige handelsbelemmeringen richting Europa ook opheffen.

Volgens de berichten op Internet, lijkt Europa langzaam te capituleren en

wordt b.v. druk op Oostenrijk uitgeoefend om genetisch gemupileerde

gewassen en producten daarvan toe te laten.

Jana Albers (3 mei 2012, 23:48)

Genetisch gemodificeerde producten zijn veilig. Alle genetisch gemodificeerde voeding dat in Nederland verkocht wordt is veilig verklaard door de Europese Voedselveiligheidautoriteit (EFSA). !!!!
...dit hier te vinden : http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/genetische-modificatie.aspx
Dus de GMO troep ook te koop in Nederland !!!

Gerard Ringenaldus (7 mei 2012, 13:43)

Hoewel sceptisch hierover, zou ik graag willen dat GMo's inderdaad veilig zijn. Echter de EFSA, in navolging van de Amerikaanse voedsel-en warenathoriteit, baseren zich uitsluitend op geheime uitkomsten van wetenschappers van de betreffende AGRO-multinationals. Dat is mijn bezwaar, bovendien deze onderzoeken zijn veel te kort geweest om gevolgen op de langere termijn te kunnen ontdekken. Een onafhankelijk onderzoek van de universiteit van Caen (Frankrijk) met o.a.ratten en muizen, gaf een tegenstelde uitkomst aan.

Maar het gaat natuurlijk om de intentie, als dit werkelijk goed is voor de mensheid, vooral daar waar honger is, bv. door mislukte oogsten zou dit een ware " zegen" zijn. Echter zolang andere oogmerken duidelijk de boventoon voeren, is waakzaamheid n.m.m. geboden. Dat dit gepatendeerde voedsel in handen is van enkelingen en dus macht verschaft is bovenal zorgelijk.

Dat men bovendien de biologische landbouw tracht omzeep te helpen is bovendien zorgelijk.

Zie video over GMO in voedsel: http://www.ndr.de/flash/mediathek/index.html

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje