Nieuws/ Amerikaanse tiener hackt iPhone /reageer

door: Ewald Smits
over: gadgets, mobiel, software, materiaal
op: 27 augustus 2007

De Amerikaanse tiener George Hotz is er in geslaagd Apple’s iPhone te ontdoen van de ingebouwde gebruiksbeperkingen die het systeem exclusief koppelen aan het mobiele telefonienet van Apple’s zakenpartner AT&T. Dat meldt de BBC

Het persbureau AP, dat de 17-jarige hacker heeft gesproken, meldt het telefoontje te hebben zien werken via het net van AT&T’s concurrent T-Mobile. De meeste functies van de iPhone werkten onverminderd. Alleen de visual voicemail, waarmee voicemail als e-mail binnenkomt, liet het afweten.

Er waren wel al trucs bekend om de iPhone voor de gek te houden met een geminipuleerd SIM-kaartje dat zich als AT&T voordoet, maar die vergden inzet van kostbare apparatuur om de SIM-kaart te herprogrammeren. Hotz zou er, overigens niet zonder dat daar een soldeerbout aan te pas kwam, in zijn geslaagd de feitelijke SIM-lock te verbreken.

Het weblog iPhoneUnlocking meldde eerder ook een manier gevonden te hebben om de iPhone simlock-vrij te maken. Met deze methode zou dat zonder ingrijpen in de hardware kunnen.

Zie ook: interview met Hacker op video

Reageren via Facebook

Reacties