Reacties/ Amsterdam ontdekt het duurzame dak printlink


Cor van der Meij (22 december 2008, 11:08)

Ik heb zelf boven een praktijkruimte een plat dak en vraag mij af of dit zonder meer geschikt is voor "groen dak" of dat het eerst versterkt moet worden in verband met de draaglast versus draagkracht.

Theo Muller (22 december 2008, 12:28)

Weer een nieuw kostbaar speeltje voor de steeds populistischer politiek in een, bij voorbaat tot mislukken gedoemde poging hun zwaar beschadigde groene imago een beetje op te poetsen en de aandacht van hoofdzaken naar bijzaken te verleggen.
De burger is , naar het lijkt, namelijk al lang vergeten dat diezelfde politiek sinds de invoering van Bestek '81 niets anders gedaan heeft dan frequent en met groot enthousiastme op aanleg en onderhoud van het openbaar groen bezuinigen en dan is zo hier en daar een snippertje dakgroen een druppel op een gloeiende plaat.
Bovendien is dat beslist niet goedkoop zoals in dit artikel beweerd wordt!
De heer van der Meij zal schrikken als hij van een ter zake kundig tuinarchitect ( een echte! ) een offerte in de bus krijgt met de kosten van aanleg en onderhoud voor zeg... de komende tien jaar.
Groen hoort, op een enkele uitzondering na, van nature op maaiveldniveau thuis, net als de mens.
Dat deze steeds verder van de natuur of liever gezegd het huidige stedelijk surrogaat komt af te staan blijkt ook uit de razendsnel om zich heen grijpende trend om groene voortuinen door vakbekwame hoveniers om te laten toveren in steenwoestijnen met hier en daar een onderhoudsarme groene spriet.
Zodra dat groen dak gaat lekken geeft de politiek niet thuis, net als bij betonrot.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje