Nieuws/ Android-telefoon van Google komt volgende week /reageer

door: Cindy Curré
over: internet, gadgets, mobiel, consumenten
op: 17 september 2008

Volgende week komt de langverwachte Android smartphone van Google op de markt. Dat heeft T-Mobile aangekondigd. Het toestel heeft als officiële naam Dream gekregen. De codenaam was G1. In oktober komt de Android naar verwachting voor een breed publiek beschikbaar.

De Android komt op de markt relatief kort na de lancering van de iPhone 3G van Apple. Toch zijn de verwachtingen hooggespannen en wordt verwacht dat Android de markt voor smartphones opnieuw flink in beweging zal brengen.

Chrome

Google betreedt op het moment in rap tempo nieuwe markten. Begin september lanceerde het bedrijf, dat vooral bekend is van de Google-zoekmachine, de webbrowser Chrome, die de concurrentie aangaat met Internet Explorer van Microsoft.

Google kwam in september ook al in het nieuws omdat het alle kranten ter wereld van de afgelopen tweehonderd jaar wil digitaliseren en op die manier gemakkelijk toegankelijk wil maken. Ook werd eerder deze maand de GeoEye 1 gelanceerd, een satelliet gefinancierd door de Amerikaanse overheid samen met Google, die gedetailleerde foto’s van de aarde kan maken. Google is het enige bedrijf dat gebruik mag maken van de foto’s, en zal hiermee Google Earth en Google Maps van nog gedetailleerdere foto’s en informatie voorzien.

Bron: Automatisering Gids

Reageren via Facebook

Reacties