Reacties/ Auto op perslucht een feit

door: Ewald Smits
over: energie, duurzaam, mobiliteit, materiaal
op: 15 februari 2007

Twee Franse ingenieurs uit Nice hebben een bestelauto ontwikkeld die rijdt op geperste lucht. De auto, CityCat gedoopt, heeft een topsnelheid van 110 kilometer per uur en kan op een volle tank vier...

peter stalpaert (27 november 2007, 08:43)

Produceren die handel!!!
Zodat de bonzen van de oliemaatschappijen een neus kan gezet worden en de wereldeconomie niet meer zo afhankelijk is van de op kunstmatige wijze omhooggekrikte olieprijzen.
Ze moeten deze uitvinder een standbeeld geven.
Na al het palaver eindelijk eens iemand die daadwerkelijk iets aan het probleem doet dat zowel op het niveau van milieu en in onze portemonne voelbaar zal zijn.

Harry V. (20 december 2007, 18:33)

Ik ben zeer gecharmeerd van deze technologie maar er zijn wat mij betreft wel wat kanttekeningen te plaatsen:

Zo'n persluchtmotor heeft natuurlijk een hoog rendement, echter: de hoeveelheid energie voor het samenpersen van de benodigde lucht en deze vervolgens "verpakken" in (noodzakelijk zeer sterke en dus waarschijnlijk zware en niet zonder gevaren zijnde!) tanks, mag dan natuurlijk nooit groter zijn dan de energie die de energiezuinigste verbrandingsmotoren voor dat doel nodig hebben...!

Mocht die energievergelijking ongunstig uitvallen voor de persluchtmotor, dan zal minstens een deel van de benodigde samenpersenergie betrokken moeten worden uit bijv. wind, zonnewarmte of zonlicht, aardwarmte, of getijdenbewegingen: zoveel in ieder geval, totdat deze hoeveelheid -fosssiele- energie die van de beste verbrandingsmotoren of eventuele anderen alternatieven niet te boven gaat.

Hoe dan ook: een technologie die het waard is om te bestuderen en eventueel ruimhartig met overheidsgelden te ondersteunen!
Al was het maar om al die mensen die zorgeloos en eigenlijk al lang te egoistisch in energieverslindende auto's rijden, argumenten te verschaffen om hun veel te grote brandstofslurpers van de hand te doen...!

Autohobbyisme is een de mensheid te veel kostende en daarom zeer bedenkelijke liefhebberij in een vervuilde wereld waarin ook nog eens de beschikbare fossiele energie steeds schaarser wordt, zeker als ook nog eens duidelijk is dat er een verband bestaat tussen beschikbare olie en huidige en mogelijk toekomstige oorlogen...!

Overigens, ik rijd zelf weinig in een zeer energiezuinige auto...en wil deze desnoods voor een betere en eerlijker wereld opgeven.

Harrie V.

teirlinck (28 december 2007, 00:49)

Ik vind dit een prachtidee zelf heb ik autos gecontsrueerd op perslucht ( schaal modellen met afstandsbediening) Het probleem is echter de staat. De staat wil zo lang mogelijk profiteren van de stookolie prijzen. Voor hen is dit belangrijker dan de natuur. GELD IS UITGEVONDEN en ik persoonlijk vind het allemaal mooi wat je er mee kan doen. Ik wil een wereld waar iedereen even veel geld heeft en evenveel kansen. En alvast chapeau, er zijn tenminste nog mensen die aan het milieu denken. vroeg of laat maakt de mens zich zelf kapot. 95% van de mensen leeft met zonnekleppen op en bezit 5% van het geld. 5% van de mensen zijn vechters en geloven niet in de maatschappij, zij bezitten 95% van het geld. Ik wil later zo projecten als deze steunen en financieren. mvg tom en ik kijk alvast uit naar de volgende uitvinding.

Coolstart (14 februari 2008, 14:16)

Dit lijkt me erg interessant ! Dit ga ik eens uitzoeken. Als er iemand technische details heeft i.v.m. dit project mag dat altijd doorspelen want ik wil me wel verdiepen in dit concept. Met behulp van de nieuwste prototyping en Rapid manufacturing methodes kan ik wel wat uitwerken om tests uit te voeren, maar eerst eens kijken welke overlevingskansen dit project heeft.

wie weet kan je bij het remmen wel de cirkel omdraaien en lucht weer bij elkaar kan persen, of in combinatie met een elektromotor en batterij om nog efficienter te werken.

mail me op robi@pandora.be als je iets interessant hebt.

René Witte (27 februari 2008, 21:31)

Als het werkelijk niet te veel energie kost om perslucht in cilinders te krijgen, met andere woorden, dat de opbrengst het rendement echt hoog is, dan zou dit een halt kunnen toebrenegn aan het gebruik van olieproducten en zeker ook de biobrandstoffen! Eten, voedsel gebruiken voor brandstof!
Het blijkt nu al dat graanproducten in prijs omhoog schieten, dit is zeer nadelig voor de koopkracht.
Nu ook maar hopen dat deze broers niet voortijdig de mond wordt gesnoerd... In het verleden is ook al eens een uitvinder van de motor die op "water"zou rijden afgevoerd.
Als dit een doorbraak blijkt te zijn hebben we een hele goede vervanger voor de oude explosiemotor!!

Arno Schrauwers (29 februari 2008, 00:22)

Wacht effe, hoe krijg je die lucht samengeperst? Dat doe je toch niet toevallig met een compressor die op diesel loopt? Hoezo af van die dure olie?

Rico (29 februari 2008, 16:28)

Dit vind ik echt een zeer goede uitvinding. En wil dan ook zo'n auto in de toekomst gaan rijden. Is er al iets bekend waneer de verkoop start hier in nederland? En...mja dan natuurlijk de kentekenregistratie, wat doet de staat !!!

Weet er iemand iets meer van?

Ome Jan (5 maart 2008, 12:43)

We hebben echt geen diesel nodig om perslucht te maken.
Laten we via fitness zelf voor energie zorgen of gebruik zonne energie, als we maar schone energie gebruiken.

miles christi (10 maart 2008, 13:15)

versneld invoeren, kan onze planeet (opwarming) nog redden van de ondergang. Moratorium op benzine,gas,en dieselmotoren instellen. Hup, hup,hup!

Internetwebshop (23 maart 2008, 22:51)

Al een aantal jaran heb ik de auto in het oog, en de planning was om hem in 2008 op de markt te brengen. Natuurlijk is Opec er niet blij mee, en vader staat is het een doorn in het oog. Dus binnenkort moeten we belasting betalen voor de ingeademde lucht, want de auto rijd er ook op ;-)
Nee, ik denk eerder dat er een extra hoge belasting op komt, of ze laten deze niet het land in. Ik zal er zeker een bestellen.
De tank is trouwens erg veilig, veel veiliger als bijvoorbeeld waterstoftanks!

Hier even een paar gegevens:

Prijs: +- €14500
Tankgrote: 400L
Tanktype: Barstzekere tank met Kevlar, 95000L lucht op 300Bar in 4 flessen.
Tankvulling: Benodigd 20Kw voor een tankvulling (Ca. €3 tot €4)
Tankduur: met ingebouwde compressor 4uur of Pompstation 2 minuten
Smering: PPO Puur plantaardige olie !!!
Verbruik: Stad 200Km - 60Kmh 240Km - 110Kmh 100Km
Motor: Achterin 30Pk 980ccm 35Kg
Autogewicht: 600-700Kg

Video's: http://uk.video.yahoo.com/video/group?gid=1088452&fr=

met +2000Wp aan zonnepanelen opgewekte energie opgeslagen in accu's zou iedere auto voor niets kunnen rijden!

Ik hoop jullie hebben iets aan deze informatie, Groetjes, Bob

Timimodi (23 april 2008, 10:22)

Dat je nog steeds elektriciteit nodig heb om perslucht te maken is geen zonde.
Mensen mogen niet vergeten dat bij het boren naar energie bronnen,verdere verwerkingen van olie en gas , het transport over de zee en land, opslag en tank stations de pompen waarvan honderd duizenden op de wereld ook alle maal stroom en energie nodig heeft voor dat het uit eindelijk kan getankt en verbruikt worden.
Met andere woorden, voor dat je je kan rijden met een liter benzine of diesel is er ook een pak stroom en brandstoffen nodig geweest. Onderschat dit niet.
Bij een lucht of perslucht auto heb je stroom nodig om perslucht te maken.
Zeer veel particulieren mensen zouden zone panelen en of windmolens kunnen zetten zodat er ze voor een stuk hun eigen energie terug kunnen maken.
Er bestaat zelf de mogelijkheid in de VS dat je met de energie die je door zonepanelen en of windmollen op wekt op een moment je de stroom niet nodig heb, de stroom die dat op overschot heb waterstof van te maken en op slaan en op momenten wanneer je dan te weinig stroom heb(s'avonds en of geen wind) een brandstof cel van die waterstof stroom maakt.
Een brandstofcel is een stroom generator die werkt op waterstof ipv benzine of diesel.
Beseft me eigenlijk wel hoe proper we ons we zouden kunnen verplasten?!
Natuurlijk heb je nog steeds stroom nodig om die waterstof in die waterstof in die tank te krijgen en dergelijk maar dat weegt niet op tegen die reuzen zee tankers die miljoenen liters brandstof nodig hebben om de olie naar de hele wereld te verspreiden.
Te zwijgen wat de rest nog nodig heeft aan energie opslag en transport over het vaste land en zoverder.

hans aart (16 mei 2008, 17:28)

perfect zo,n auto , koop het direct wanneer het op de markt komt .

handiman (27 juni 2008, 19:38)

Ik lees steeds in alle forums en discussies ,dat er electriciteit nodig is om perslucht te maken. Vaak worden die nog ondersteund met ingewikkelde formules en berekeningen over eficientie ,vermogensverliezen,en wat dies meer zij. De oplossing is naar mijn mening veel simpeler. Laat windmolens geen stroom opwekken,maar koppel de windmolen rechtstreeks aan een compressor.Een van de voordelen is ,dat alle geproduceerde energie,lees lucht,opgeslagen kan worden.Dat is bij electriciteit niet mogelijk.Zelfs de wamte die vrijkomt bij het comprimeren van lucht kan als energiebron worden aangewend.In de cilinder waar de windmolen op staat,kan een enorme hoeveelheid perslucht in worden opgeslagen. Zo kan je met je persluchtauto tanken bij een windmolen,en op deze manier komt er geen stroom aan te pas.

arthur (30 juni 2008, 17:43)

Wat een vondst, het ei van Colombus. Maar waarom is ie er nog niet??? Wordt de verspreiding gehinderd??? Zou me niks verbazen. Ik koop er zo direct een, maar ik krijg ook geen informatie van de makers. Mogen ze niet??? ik heb ook filmpjes gevonden met mensen die zelf hun auto hebben omgebouwd met een MAGNEETSTROOMCONVERTER (tik dat maar eens in op je zoekmachine), zij rijden compleet gratis en hebben zelfs geen stroom nodig om "op te laden". Ongelofelijk. WIE DURFT ZO IETS PRODUCEREN??? Die krijgt van mij alle steun, maar van de oliebonzen en hun knechtjes in de regeringen vermoedelijk alleen maar de wind van voren. Kent iemand nog alternatieven??? Laat horen lui, gooi het op het net, hoe meer mensen er over horen hoe beter. Als we moeten wachten op de grote industrie, de oliebazen of de regering kunnen we nog lang wachten: LAAT ZE STIKKEN en maak zelf keuzes. Ik heb NUON buiten gegooid en ben nu klant bij een windmolenpark. Laat het dan niet erg efficiënt zijn? Niet erg, de bijhorende mentaliteitsverandering is veel belangrijker.

Dat van die molens gekoppeld aan een compressor lijkt mij nog niet zo gek. Met perslucht is heel veel mogelijk.

Leve de groenen.

Frans van Muijen (16 juli 2008, 12:14)

...in 1 woord...: GEWELDIG !
Laat inderdaad, alsjeblieft deze groene auto zo snel mogelijk in productie gaan! en oh ja, Den Haag: Ga er verstandig mee om, de hele wereld (althans de meest verstandigen onder ons) zit hier om te springen !!!
Dus geen rare belastingen gaan zitten verzinnen om de accijnzen e.d. te vervangen. Gewoon, keuren en de weg op met die auto !!

Nogmaals: geweldig, ik wou dat ik zoiets had bedacht.

En oh ja, een paar windmolens in de buurt voor het direct opwekken/aanmaken van de benodigde perslucht lijkt me een uitstekend idee !

Happy (28 september 2008, 19:20)

Handiman heeft volkomen gelijk. Niks stroom.

Maar laten we nou niet gaan denken dat het middel waar de auto op rijdt geen energie kost...! Elke auto vreet energoe, of het nou op lucht of waterstof is.

Dus eerst maar de opwekking hiervan bedenken in plaats van de afnemers.

Hap.

john (27 oktober 2008, 11:19)

het is geweldig, doe mij er maar een, door de files kan je toch niet harder dan 100 km. dus dit is WEL de oplossing en je stoot koude lucht uit, en dat is nu natuurlijk een HOT item.

ze kosten ongeveer 17000 euro
dus een reken som

10 taxi`s 170000 euro

tanken tien taxi`s 400 euro perdag = per jaar 146000
bedoel maar.

en de levens duur ga uit van 3 jaar

laurent (4 maart 2009, 21:04)

ik volg deze al een tijtje op, en ik stel me de vraag of de regering er eigenlijk toch ook baat bij heeft.
Door deze auto goetkoop te laten invoeren zullen er veel mensen genijgt zijn deze te kopen waardoor belgie onder de voorgestelde kioto normen komen. minder vervuiling
ik zelf ben er volledig voor.

OpaRadijs (21 juli 2011, 23:25)

Ik ben geen techneut, maar 'gevoelsmatig' (jaja!) ben ik er, evenals Handiman, van overtuigd dat de koppeling windmolen - persluchtopslag ideaal is.

Simpel (en voor mijn part lijkt 't maar simplisties):
wind vangen en die kracht zo direkt mogelijk omzetten in perslucht.
Niet via elektromotor/pomp, maar écht direkt:
DE DRAAIENDE WIEKEN MOETEN (MECHANIES) EEN VENTILATOR AANDRIJVEN.
De ventilator blaast (zoals bij 'n 'normale' kompressor) lucht in 'n opslagvat.

Als je de ruimte hebt, en geen behoefte aan zeer hoge druk: 'n groot vat.
Bij weinig ruimte en behoefte aan hoge druk: 'n sterk (ev. kleiner) vat.

Wie heeft zin en de mogelijkheden om uit te proberen?
Hoe komen belangstellenden met elkaar in kontakt?

Leo Schrader (4 augustus 2012, 13:11)

Ik ben bezig een Energie Opslag systeem te ontwikkelen (zonder
Accu's), die ik wil toepassen in een Hybride-auto die op Perslucht en
Elektrische Energie rijdt voor een Actieradius van 1000+
km op 1 lading en in de tijd van een normale tankbeurt van een benzine
of diesel weer op te laden. Voor dit project zoek ik participanten.
Met vriendelijke groet,
L.S

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje