Autovrij Vlieland? Elektrisch Texel! /reageer

Autovrij Vlieland? Elektrisch Texel!

Op Texel hebben onlangs 22 partijen een overeenkomst ondertekend dat 20 ondernemers op het eiland 26 elektrische voertuigen aanschaffen en 40 oplaadpunten realiseren. Urgenda is de coördinator van een proeftuinproject op het gebied van elektrisch rijden op Texel.

Texel gaat op grote schaal ervaring opdoen met elektrisch rijden, waarbij ook toeristen worden betrokken. In 2008 is de TukTuk Express Texel van start gegaan. Elektrische TukTuks verzorgen tours over het eiland. De gemeente Texel wil zich als duurzaam eiland op de kaart zetten en heeft de ambitie om in 2020 op energiegebied zelfvoorzienend te zijn.

Deze proeftuin past goed bij het Icoonproject “Texel krijgt Energie”, wat Urgenda met koplopers op Texel heeft ontwikkeld. Klik hier voor een filmpje over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.