Axivate Capital stelt per direct 10 miljoen euro beschikbaar voor health-sector /reageer

Axivate Capital stelt per direct 10 miljoen euro beschikbaar voor health-sector
  • door: Redactie Sync
    over: financiering, medisch
    op: 24 maart 2020
  • Axivate Health neemt actief deel in Nederlandse en Europese scale-ups op het gebied van innovatieve zorgtechnologie

  • Rutger van Zuidam (ex-Qualizorg) treedt op als investment partner Health

Axivate Capital, opgericht door Bas Rasker (Eliza was here, Zoover.com en Weeronline.nl) en Andreas Ezinga (KPMG, Plain Vanilla Investments, Ballorig), stelt per direct een bedrag van tenminste 10 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in de zorg. Axivate Health neemt actief deel in Nederlandse en Europese scale-ups op het gebied van innovatieve zorgtechnologie. Rutger van Zuidam, die samen met Axivate zijn bedrijf Qualizorg verkocht en inmiddels ook een van de Axivate-partners is, treedt op als investment partner Health.

Axivate, dat de afgelopen jaren al voor 35 miljoen aan investeringen deed, zal investeringen doen tussen de 0,5 en 2,5 miljoen euro, die bijdragen aan de ontwikkeling van value based healthcare. Hiervoor verkrijgt Axivate Health een substantieel minderheids- of meerderheidsbelang. Daarbij biedt Axivate behalve kapitaal ook actieve ondersteuning van een van de aandeelhouders. “Dat betekent dat we samen de business opschalen en professionaliseren om uit te groeien tot een toonaangevende speler in de markt”, zegt Rutger van Zuidam.

Snelgroeiende scale-ups

Axivate Health richt zich op bedrijven die actief zijn in digital health en/of IT, AI en medtech-oplossingen die meerwaarde bieden voor patiënten en professionals. De investeerder focust zich op snelgroeiende scale-ups met een schaalbaar businessmodel en internationale groeipotentie, met een sterk en toegewijd managementteam. “Als we investeren, zien we potentieel om nog meer uit de onderneming te halen. En dan wil je wat elke ondernemer wil: aan de slag”, zegt Axivate-oprichter Bas Rasker. “Ik vraag de eigenaar de motor te starten en full speed ahead te gaan. Axivate neemt plaats achterin de auto. We overleggen, we praten, we slaan rechts- of linksaf. We zijn samen op pad. Soms letterlijk.”

Sparringpartner

De zorgsector is niet nieuw voor Axivate, zo weet Van Zuidam uit ervaring. Axivate nam in 2015 een belang in zijn bedrijf Qualizorg BV, dat zij samen begin 2019 verkochten aan het Duitse beursgenoteerde bedrijf Compugroup Medical. “Ik zocht een investeerder die behalve groeikapitaal ook meerwaarde bood. Een partner die mij hielp door de managementfase en samen met mij een buy & build-strategie kon uitvoeren”, zegt Van Zuidam. “Ik zocht een businessexpert die af en toe naast mij kwam zitten om te sparren en de koers te bepalen. Axivate vervulde deze rol door een dag in de week mee te denken. Dit is wat Axivate Health nu actief biedt voor healthcare-partijen die naar de volgende fase willen.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.