Babcock Ranch, Amerika’s eerste zonnestad /reageer

Babcock Ranch, Amerika’s eerste zonnestad

In navolging van Rizhao (China) en Masdar (Abu Dhabi) zal ook in de Verenigde Staten een zogenaamde zonnestad worden gebouwd.

De benodigde energie voor deze nieuw te bouwen stad in Zuid-West Florida, met de naam Babcock Ranch, zal geheel uit zonne-energie worden opgewekt. Dit geldt tevens voor het gehele (openbaar)vervoer in de stad dat elektrisch zal zijn. Tevens zullen huizen en gebouwen van kleine zonne-energie installaties worden voorzien. Hiervoor zal één van de grootste zonne-energiecentrales ter wereld worden gebouwd. Met die bouw zal eind 2009, begin 2010 worden gestart.

Babcock Ranch is ruim 50.000 hectare groot en bestaat behalve de stad onder meer uit een recreatiegebied, met een meer en uitgestrekte bossen.
De stad is met ruim 10.000 hectare groter dan het eiland Manhatten. Er zullen 18.000 woningen worden gebouwd alsmede winkels en kantoren. De stad wil vooral een groot zakencentrum worden die zich vooral zal richten op de nieuwe technologische ontwikkelingen in de wereld.

De stad wil vooral een groot zakencentrum worden die zich vooral zal richten op de nieuwe technologische ontwikkelingen in de wereld.

Grotere produktiviteit

Met behulp van de allernieuwste communicatiemiddelen zal het mogelijk zijn dat werknemers niet meer lokatie-gebonden zijn en via slimme netwerken hun werkzaamheden overal kunnen uitvoeren. De hoop is dat mede door deze mogelijkheden, aangevuld met een groot scala aan voorzieningen binnen handbereik, men zich gelukkiger zal voelen en waardoor de produktiviteit merkbaar zal toenemen.

Stormbestendig

De gebouwen zullen bovendien stormbestendig gebouwd worden, ze moeten een windkracht van 120 mijl kunnen doorstaan. De ligging van Babcock Ranch, wat verder van de kust en de inrichting van de stad, moeten er voor zorgen dat het in periodes van natuurgeweld tevens als een soort schuilplaats kan fungeren. De totale bouwkosten worden geschat op een investering van 2 miljard dollar en zal naar verwachting 20.000 banen opleveren.

Zie hier foto´s.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Gerard Ringenaldus

Gerard Ringenaldus heeft - onder meer - een grote interesse in uitvindingen die de mens en het milieu dienen. Hij is in 1947 geboren, gehuwd, en had een carrière van 40 jaar bij de PTT (tegenwoordig Post NL) Na de VUT, is hij al meerdere jaren met pensioen.