Beleggen omdat de bank niks oplevert? /reageer

Beleggen omdat de bank niks oplevert?

Ga je beleggen bij de bank? Voordat je aan de slag gaat is het goed om te weten welk manier van beleggen handig is. Beleggen bij de bank levert namelijk niet zoveel voordelen op. Het rendement is niet hoog genoeg en daarom kiezen mensen voor andere manieren. Er zijn genoeg alternatieven, met elk zijn voordelen. Beleggen in cryptocurrencies is onder andere veelvoorkomend.

Beleggen in aandelen
Als je gaat beleggen in aandelen betekent dit dat je een deel van een eigendom koopt. Dit kunnen verschillende aandelen zijn, waarbij je een bepaald recht krijgt op het aandeel. Als de waarde van het aandeel stijgt, stijgt de koers mee. Een deel van de winsten wordt aan jou uitgekeerd en een ander deel aan de ondernemer. De aandelen kopen is niet hetzelfde.

Beleggen in obligaties
Beleggen in een obligatie betekent dat de overheid of een onderneming jou een lening uitgeeft. De obligatiehouder krijgt in ruil hiervoor een rentepercentage gedurende de looptijd. Hij krijgt dus uiteindelijk zijn geleende geld terug, plus de rente.

Beleggen in vastgoed
Beleggen in vastgoed zijn investeringen in woningen, kantoren of winkels. Hoe hoger de waarde, hoe hoger het rendement. De belegger heeft hierbij recht op een deel van het vastgoed. Er zijn diverse panden die gebruikt worden.

Beleggen in cash
Beleggen in cash betekent dat het geld op een spaarrekening staat. Je krijgt hierop rente, wat je kunt vergelijken met spaarrente. Er zijn enkele manieren hoe je de beleggingsrekening kunt openen.

Risico’s van beleggen
Beleggen heeft ook risico’s. Zorg er daarom voor dat je met vrij geld gaat beleggen. Het moet geen investering zijn waarbij je nog schulden moet aflossen, want de kans is reëel dat je jouw inzet kunt verliezen. De waarde van beleggingen wordt bepaald op de financiële markten en kan soms erg volatiel zijn zoals bij cryptocurrencies. Wanneer je namelijk bitcoins koopt, kan de waarde per dag soms aardig verschillen. Laat je daarom altijd goed informeren voordat je gaat beleggen, want je kunt het niet meer terug draaien. Op het cryptonieuws kun je veel informatie vinden.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.