Berlin Packaging maakt winnaars van zestiende editie Bruni Glass Design Award bekend /reageer

Berlin Packaging maakt winnaars van zestiende editie Bruni Glass Design Award bekend
  • door: Redactie Sync
    over: e-commerce
    op: 18 november 2022
  • Het evenement heeft als doel om nieuwe en innovatieve verpakkingsvormen te creëren.

  • Tijdens de awardshow beoordeelde een vakjury de inzendingen van de twintig finalisten.

Berlin Packaging, ’s werelds grootste leverancier van hybride verpakkingen, heeft de winnaars van de zestiende editie van de Berlin Packaging | Bruni Glass Design Award (BGDA) bekendgemaakt.

Het initiatief, dat sinds 1997 jaarlijks plaatsvindt, is een workshop-wedstrijd voor ‘s werelds meest getalenteerde designstudenten van gerenommeerde universiteiten. Het evenement heeft als doel om nieuwe en innovatieve verpakkingsvormen te creëren, die uiteindelijk op de markt worden gepresenteerd. Deelnemende universiteiten waren de Polytechnische Universiteit van Milaan, de IED van Madrid en die van Milaan, de UCSF van Santa Fe, de University of the Arts London en de Weissensee Hochschule van Berlijn. Deelnemers presenteerden vijf prototypes voor elk van de vier categorieën, corresponderend met de voor Berlin Packaging belangrijke markten: Spirits, Oil & Vinegar, Wine en Home Fragrances. Studenten kwamen met innovatieve verpakkingsoplossingen, in lijn met de markt en de nieuwste trends.

“We presenteren met trots de winnaars van deze editie van de Bruni Glass Design Award, vooral omdat deze terugkeert na een stop vanwege Covid. Voor ons is het opwindend om getalenteerde jonge mensen de kans te bieden hun technische en creatieve vaardigheden te omarmen”, zegt Paolo Recrosio, CEO van Berlin Packaging EMEA. “Voor het bedrijf vertegenwoordigt deze wedstrijd een belangrijke traditie die door de jaren heen helpt om onze aard als innovators te onderstrepen. We bewijzen hiermee toewijding aan innovatie op basis van markttrends. We blijven investeren in dit project en willen het blijven organiseren, samen met de beste designuniversiteiten ter wereld.”

In zestien edities BGDA werden er ongeveer driehonderd prototypes gepresenteerd. Hiervan vonden maar liefst zestig hun weg naar industriële ontwikkeling. Berlin Packaging verkocht al meer dan tien miljoen losse producten die het levenslicht zagen tijdens de BGDA.

Voor de laatste editie van de BGDA hebben de studenten van de Polytechnische Universiteit van Milaan, de Münster School of Design, de FS Pack Cognac, de UCSF Catholic University of Santa Fe en de IUC University of Illinois deelgenomen. Tijdens de awardshow beoordeelde een vakjury - bestaande uit managers, klanten en belangrijke partners - de inzendingen van de twintig finalisten. Hierbij keek men vooral naar orgininaliteit en creativiteit. De projecten van de finalisten worden zoals gebruikelijk door Berlin Packaging geregistreerd en gearchiveerd, anticiperend op eventuele marktintroductie.

CATEGORIE SPIRITS:
De eerste prijs ging naar MESH van Davide Intravaia, een student aan de Polytechnische Universiteit van Milaan, terwijl de tweede prijs werd toegekend aan het project van Daisy Ruiz (RELIC), een IUC-student.

CATEGORIE OLIE EN AZIJN:
In deze categorie was de winnaar Mercedes Luhaces van UCSF, met HELEN. Op de tweede plaats kwam CARMEN van Alessandro Cerian, student aan de Polytechnische Universiteit van Milaan.

CATEGORIE WIJN:
HARMONY won de eerste prijs, wederom een inzending van Mercedes Luhaces. DECOLTE’ is de naam van het project van Giulia Macchini van de Polytechnische Universiteit van Milaan dat de tweede plaats in de categorie won.

CATEGORIE GEUREN VOOR HUIS:
FUJI werd bekroond met de eerste plaats, gemaakt door Pham Minh Phuc van de Münster School of Design, terwijl de tweede plaats ging naar Maria Cecilia Buonocunto, een student aan de Polytechnische Universiteit van Milaan, met GRAMMY.

Tot slot werden twee eervolle technische vermeldingen toegekend: één voor duurzaamheid (DRIKO ECO, Agustina Massei) en een prijs voor het beste grafische paneel (1. NEFERTITI, Giulia Pietracaprina 2. HAYIM, Victor Renaud).

Ook het eerder genoemde MESH van Davide Intravaia werd bekroond met het Best Graphic Panel.

De algehele winnaar van de wedstrijd is FUJI van Pham Minh Phuc.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.