Blogger, beroemd en (gierend) rijk /3 reacties

Blogger, beroemd en (gierend) rijk

Businessweek brengt deze week een mooi overzicht van bloggers die fortuin maken. Hun geheim? Leest en huivert.

1. | ShoeMoney

Jeremy SchoemakerLanceerdatum: 1 oktober 2005
Omzet: 12.000 dollar per maand

Is er een betere manier dan geld verdienen online door erover te schrijven? Jeremy Schoemaker vindt van niet. Op het weblog ShoeMoney schrijft deze 33-jarige web-ondernemer dagelijks over geld.
Zijn weblog is goed voor 20.000 unieke bezoekers per dag en brengt hem maandelijks ruim 12.000 dollar op. Daarnaast biedt zijn weblog hem een platform om zijn andere webproducten onder de aandacht te brengen. Want naast ShoeMoney is Schoemaker actief met AuctionAds (een tool om eBay-aanbiedingen als advertentie op andere sites te tonen) en NextPimp.com (ringtones).
Tot januari van die jaar liet Jeremy geen advertenties toe op zijn weblog. Nu heeft hij vijf plekken, die eigenlijk altijd uitverkocht zijn. “We hebben een wachtlijst”, zegt hij in BusinessWeek.

2. | Boing Boing

Mark FrauenfelderLanceerdatum: 1 januari 2000
Omzet: iets meer dan 1 miljoen dollar per jaar

BoingBoing omschrijft zichzelf als een ‘directory of wonderful things’ en zou wel eens de koning van de rijke blogs kunnen zijn. In juni genereerde het weblog van Mark Frauenfelder cs met 2,6 miljoen bezoekers een slordige 22 miljoen pageviews. De advertentietarieven variëren van 350 dollar voor een kleine button voor een week tot 3.000 dollar voor 170.000 bannerimpressies per week. “Het aantal BoingBoing-bezoekers blijft maar groeien”, zegt Frauenfelder in BW. “Om redenen die we eigenlijk zelf ook niet begrijpen”.