BNP Paribas neemt belang in Nederlands platform voor mkb-leningen /reageer

BNP Paribas neemt belang in Nederlands platform voor mkb-leningen

De Franse bank BNP Paribas heeft een belang genomen in het Nederlandse platform Caple. Dit platform helpt mkb-bedrijven alternatieve bronnen van financiering te vinden.

Het gaat om een belang van 10 procent, maakt vermogensbeheerder BNP Paribas Asset Management donderdag bekend. Europese mkb-bedrijven kunnen via Caple leningen zonder onderpand afsluiten. Het gaat om financiering via grote institutionele beleggers. De dienst is onder meer gericht op bedrijven die bij een bank geen lening kunnen krijgen. Caple heeft op dit moment vestigingen in Londen, Amsterdam en Frankfurt en wil later naar andere Europese landen uitbreiden.

Onvoldoende bediend
Volgens BNP Paribas worden mkb-bedrijven op dit moment “onvoldoende bediend” door de financiële markten en is er sprake van een verschuiving richting alternatieve financieringsbronnen. “Voor de kredietnemers betekenen alternatieve kredietmodellen snellere toegang tot financiering, terwijl mkb-leningen voor de belegger voor diversificatie in de portefeuille zorgen”, aldus de bank.

Expertise
Volgens BNP Paribas Asset Management kan de vermogensbeheerder profiteren van de expertise van Caple. Managing partner
Michiel Slinkert van Caple spreekt op zijn beurt van een “aantrekkelijke combinatie”. “Met deze alliantie kunnen we effectief inspelen op de aanzienlijke lacunes in het Europese financieringslandschap”, meent Slinkert. “Wij bieden toegang tot alternatieve financieringsbronnen als aanvulling op traditionele leningen.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over editor