Nieuws/ Branson onthult eigen ruimteschip /reageer

door: Ewald Smits
over: marketing, geowetenschap, materiaal, werktuigbouw, meteorologie
op: 24 januari 2008

Ondernemer Richard Branson onthulde gisteren samen met ondernemer Burt Rutan (rechts op foto) het eerste ruimtevliegtuig dat geschikt is voor meedere passagiers: SpaceShipTwo. Het ding vormt een combinatie met WhiteKnightTwo, een vliegtuig dat het ruimteschip in de ruimte zal brengen. “2008 wordt het jaar van het ruimteschip”, zei Branson op een drukbezochte persconferentie in het American Museum of Natural History in Manhattan New York.

WhiteKnight is een vier-motorig vliegtuig dat het ruimteschip hoog in de lucht moet brengen en daar vervolgens zal lanceren. Het ruimteschip is voorzien van raketkracht en stuwt zichzelf vervolgens naar een hoogte van 62 mijl. Daar, voorbij de dampkring, zal het ruimteschip zich voortbegwegen met innovatieve vederen vleugels die hem ook weer veilig naar de aarde zullen brengen.

Volgens ingewijden is het vliegtuig op dit moment voor 70 procent klaar; het ruimteschip is voor 60 procent gereed. Dit jaar zullen beide toestellen worden getest. Passagiersvluchten worden niet eerder dan 2009 of 2010 verwacht.

Bron: NewYork Times

Reageren via Facebook

Reacties