Brunel start met post-hbo opleiding Waterstof /reageer

Brunel start met post-hbo opleiding Waterstof

Zakelijk dienstverlener Brunel en energieopleider Energy Delta Institute (EDI) bieden vanaf komende september een officieel geaccrediteerde post-hbo opleiding tot Waterstof-specialist aan. Tijdens de opleiding van negen maanden spijkeren specialisten hun technische, economische en juridische kennis over waterstof bij. Zo kunnen zij na het behalen van hun diploma direct bijdragen aan waterstofprojecten.

Het lesprogramma dat Brunel en EDI opstelden, brengt verdieping in specifieke onderwerpen als de energietransitie, de waterstof waardeketen, transport, regelgeving en systeemintegratie. “Deskundigen verwachten dat Europese bedrijven en overheden in de komende vijf jaar veel waterstofprojecten zullen opstarten. Daar zijn op dit moment onvoldoende specialisten voor”, zegt Bram Vredeveld, Branche Director Energy bij Brunel. “Daarom willen wij met ons uitgebreide programma die specialisten van de toekomst creëren, zodat zij bij kunnen dragen aan de noodzakelijke energietransitie. Ik kijk enorm uit naar de start van de eerste klas, in september.”

Energietransitie

Met deze uitbreiding van haar opleidingsaanbod zet Brunel een belangrijke stap richting de energietransitie. “Vanuit Brunels ingezette strategische koers, waarmee wij impact willen maken op vernieuwingen en innovatie, zijn wij trots op onze samenwerking die een bijdrage gaat leveren aan de uitdagingen van de energietransitie”, zegt Niels van Rhenen, Managing director Brunel Nederland. “Wij herkennen en erkennen hoe lastig het is om de Parijse klimaatdoelstellingen te behalen. Doordat wij onze oorsprong in olie en gas hebben, zijn wij van nature geïnteresseerd in de energietransitie en willen we die daadwerkelijk realiseren. Waterstof wordt gedragen door de Nederlandse industrie en onze overheid speelt een cruciale rol in het halen van de nationale klimaatdoelstellingen. Hiervoor zijn samenwerkingen op regionaal, nationaal en internationaal niveau vereist. Dit sluit nauw aan op onze think global, act local-filosofie. Dankzij onze expertise en netwerk kunnen wij de energietransitie op meerdere fronten faciliteren.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.