Carintreggeland kiest voor Pink Elephant en Equinix Managed Services /reageer

Carintreggeland kiest voor Pink Elephant en Equinix Managed Services

Carintreggeland heeft voor Pink Elephant en Equinix Managed Services gekozen om de zorgverlener te begeleiden in de transitie naar de cloud, waarbij Microsoft Office 365 en Azure volgens een SaaS-model worden afgenomen. Samen zorgen de IT-organisaties ervoor dat de ruim 4000 werknemers van Carintreggeland altijd, overal en veilig via de cloud kunnen werken. De dienstverleningsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van vier jaar met twee opties tot verlenging van een jaar.

Carintreggeland wil haar medewerkers zo ondersteunen dat zij zich volledig kunnen richten op het op maat aanbieden van zorg aan cliënten. Daarmee wil het een moderne, innovatieve en toekomstbestendige zorgorganisatie zijn. Dit vraagt om een nieuwe manier van werken, waarbij alle data in een veilige cloudomgeving wordt opgeslagen. Hierin zijn eenvoudige communicatie, altijd beschikbare informatie tijdens het leveren van zorg, snelle en stabiele netwerken en het verlichten van de administratieve last de belangrijkste wensen vanuit de medewerkers van Carintreggeland.

Eigen tempo

Door het contract met Equinix Managed Services en Pink Elephant kan Carintreggeland op eigen tempo de digitale transformatie doorlopen en alle data naar de cloud verplaatsen. Er is daarom gekozen om gebruik te maken van een dedicated Equinix Business Cloud (EBC), die de fysieke serveromgeving van de zorgorganisatie vervangt. “De voordelen hiervan zitten met name in het veilig en gemakkelijk kunnen op- en afschalen in capaciteit”, zegt Frank van der Heijden, Managing Director van Equinix Managed Services. “Hiermee stellen wij Carintreggeland in staat een procestransformatie te ondergaan naar een nieuwe manier van werken in de cloud.” Ook is er sprake van kostenbesparingen door de overgang van een vast prijsmodel naar een model waarin betaald wordt op basis van de werkelijk afgenomen capaciteit.

Eerdere samenwerkingen

Eerder hebben Equinix Managed Services en Pink Elephant al projecten samen succesvol afgerond. Afgelopen jaren zijn onder andere IKNL en Wehkamp geholpen met de transitie naar de cloud, zegt Rob van Rinsum, Commercieel directeur van Pink Elephant “Steeds meer organisaties willen een ander manier van werken, die flexibeler is en cloudgebaseerd. Dat vraagt om het samenwerken met partners die hierin meedenken. Wij zijn verantwoordelijk voor het operationele IT-management van Carintreggeland en daarmee zijn wij de interface geworden tussen onze klant en Equinix. Middels de dedicated Equinix Business Cloud hebben wij niet alleen de beschikking over een zeer schaalbaar en veilig platform, maar ook een ongeëvenaarde connectiviteit met netwerkpartijen en aanbieders van cloudoplossingen.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over admin