Chevrolet Volt als noodstroomvoorziening /reageer

Dit soort vormen van energie-opslag bieden ook nieuwe kansen voor het zelf opwekken van energie. Zonne-energie die overdag wordt opgewekt kan dan ’s avonds worden gebruikt om de televisie te laten spelen en het licht te laten branden. Als er binnen een gemeenschap duurzame energie wordt opgewekt dan biedt energie-opslag nog meer mogelijkheden om opwekkingscapaciteit en vraag beter op elkaar af te stemmen en dus onafhankelijk te zijn van traditionele energiebronnen.

In Japan heeft Nissan met de Leaf een vergelijkbaar idee ontwikkeld, maar dan zit de accu nog in de auto. Via de laadpaal kan in geval van nood een opgeladen Nissan Leaf het huis van stroom voorzien.

Dit past in meer plannen waarbij elektrische auto’s niet alleen als verbruiker maar ook als buffer een rol gaan spelen in electriciteitsnetwerken. Auto’s zouden dan ’s nachts met goedkope stroom worden geladen en overdag bij piekbelasting stroom terugleveren aan het net.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Merien ten Houten

Merien ten Houten (1971) was tien jaar geleden een van de oprichters van ilse.ilse Media is ook vandaag nog een toonaangevende internet uitgever. Merien ten Houten is nu buiten zijn eigen merien bv betrokken bij verschillende projecten.