Nieuws/ China subsidieert windenergie /reageer

door: Cindy Curré
over: duurzaam, regelgeving, concurrentie
op: 29 augustus 2008

De Chinese overheid heeft bekendgemaakt dat het Chinese bedrijven gaat subsidiëren die technologie en materiaal maken voor de windenergie-industrie. De maatregel moet bijdragen aan het halen van de doelstelling van 15 procent schone energie in 2020.

Doelstelling

Het is de eerste keer dat de Chinese regering een subsidie geeft exclusief voor windenergie en daarmee een belangrijke stap in de toename van het gebruik van groene energie in Azië. De officiële doelstelling van de Chinese regering is een windenergiecapaciteit van 30 gigawatt in 2020. Vorig jaar bedroeg de capaciteit van windenergie in China 5,9 gigawatt, aldus Emerging Energy Research. Dit instituut verwacht voor dit jaar al een toename tot 11,1 gigawatt.

Licenties

Alleen Chinese bedrijven die windturbines maken, komen in aanmerking voor de subsidie. Het geld kan alleen gebruikt worden voor research en development.

Er zijn meer dan veertig Chinese bedrijven die windturbines verkopen, maar de meeste verkopen buitenlandse technologie in licentie. De nieuwe maatregelen moeten dit veranderen. Uiteindelijk zullen de bedrijven door de subsidies beter kunnen concurreren met buitenlandse bedrijven als het Amerikaanse GE Energy en het Deense Vestas Wind Systems.

Bron: Red Herring

Reageren via Facebook

Reacties