Reacties/ Daar komt de Generatie C


Peter Bruun (2 maart 2011, 12:28)

Klinkt wel herkenbaar hier. Duidelijk in een soort transitie fase waar een deel van de medewerkers hun eigen computer meeneemt.
http://fluitendnaarschool.com/page/home

Titus Mars (2 maart 2011, 16:50)

"Zorg over privacy is in 2020 geheel verdwenen omdat consumenten de voordelen zien van transparantie."
Oef! De auteur (en Booz?) hebben schijnbaar nog nooit van identiteitsfraude gehoord? Ik hoop van harte dat we ons in 2020 geen zorgen meer hoeven maken over privacy. Dat is dan echter niet omdat consumenten de voordelen zien van transparantie, maar omdat de dataverzamelaars hun manieren (pun intended) geleerd hebben en standaard en overal privacy enhancing technologies (PET) toepassen. Zo ver zijn we nu nog lang niet, en ik vrees ook dat we er nog wel een decennium extra op moeten wachten, zo lang er zo algemeen zo amateuristisch over gedacht wordt als hierboven.

Ewald Smits (2 maart 2011, 22:33)

@titus: snap je punt over privacy. Idd nog een lange weg te gaan om fraude te voorkomen. Dat zal de komende jaren alleen maar toenemen, is ook mijn mening, maar tegelijkertijd lossen problemen zich op. En 2020 is nog best ver weg...

hvwees (7 maart 2011, 11:37)

Tja dan voel je jezelf als 30-er toch best wel oud....

Toen ik jong was hadden we alleen thuis telefoon met een draad... en we hadden nog ander geld... gulden.... De eerste PC had een CPU die op 8 Mhz titkte... Mhz? Ja Mhz! Geen Ghz!

Hopen dat tegen die tijd er nog een schijntje privacy is en dat beveiliging van informatie dan wel tot een core business wordt beschouwd...

Britt Brackenie (16 maart 2011, 17:39)

http://hrmbrittbrackenie.blogspot.com/

Ik studeer momenteel op Fontys te Tilburg de opleiding Human Resource Management. Ik moet een blog schrijven over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ik zou graag ook jullie mening willen horen over de onderwerpen waar ik overschrijf.

Mijn mening over al die generaties:

Al die generatietrends. Ik weet niet wat ik er precies van moet vinden. Het lijkt mij bijna, een groep mensen, geboren tussen een bepaalde periode, allemaal over dezelfde kam scheren. Ieder persoon is anders en heeft een eigen identiteit. Daarnaast is het wel goed om te onderzoeken wat de personen in een bepaalde generatie belangrijk vinden. Generatie C waarvan 52% van de jonge Europeanen zichzelf afgesloten voelt als hun mobiele telefoon zich niet binnen armafstand bevindt. Het is eigenlijk best schandalig. Ik vind mezelf terug in beide generaties zelf ook nog in generatie X.

Ik denk wel dat het sociaal beleid van een organisatie in moeten gaan spelen op de ontwikkelingen die steeds populairder worden. Bijvoorbeeld social media is maar wordt een nog grotere trend, organisaties zouden hier richtlijnen voor op kunnen stellen, over hoe werknemers hier onder werktijd mee om moeten gaan. Sowieso internet gebruik onder werktijd en richtlijnen daarvan zijn niet altijd even duidelijk.

Het is leuk om het artikel te lezen en te kijken wat Generatie C nou precies bezig houdt, maar ik denk dat je er niet te veel waarden aan moet hechten, zoals ik al zei, ieder persoon is anders.

Ewald Smits (17 maart 2011, 15:38)

@Britt: iets te gemakkelijk, die conclusie van je. Natuurlijk is ieder mens uniek en dus anders, maar dat betekent niet dat groepen hetzelfde gedrag kunnen vertonen. Socialisatie en groepsgedrag leiden nou eenmaal tot uniform gedrag.

Will Robben (22 maart 2011, 10:35)

En de concurrentiestrijd gaat in het kwadraat: hoe eager zullen, denkt u, mensen uit armoede regio's zijn om zich een stukje westerse welvaart toe te eigenen?

Britt Brackenie (22 maart 2011, 23:18)

@ Ewald, het is inderdaad een gemakkelijke conclusie, ik denk ook niet dat groepen niet hetzelfde gedrag vertonen.

Je kunt veel interessante dingen halen uit dit artikel waar je, of ik, als toekomstige HRM-er, iets mee kan / moet gaan doen.

Bovendien is wel elk persoon uniek.
Ik denk dat je niet elk persoon die na 1990 geboren is kunt linken aan:

conncected, community-oriented, content-centric, computerized, communicating, alway clicking.

Bedankt voor je reactie,

Tess Doucet (30 mei 2011, 10:12)

Beste Ewald,

Wéér een nieuwe generatie - ben het helemaal eens met Britt.

Generatiedenken is SO last millenium, wat mij betreft.

Je kan mensen best groeperen, maar volgens mij zijn kun je betere categorieen bedenken, onafhankelijk van geboortejaar. Het normatieve aspect van zo'n generatie indeling irriteert me, geef ik toe. Net of je, voor 1990, nooit meer mee kunt komen en afgedaan hebt. Ik ben van 1973 en voel me best goed aangesloten, digitaal. Steeds beter, eigenlijk! Maar het blijft een keuze hoe je aangesloten wilt zijn en hoeveel. 6 uur op een mobiele telefoon? Mij niet gezien. Beetje klein schermpje. De laptop of tablet daarentegen? Heel gewoon, nu al. Op werkdagen dan.

Privacy issues, Titus, het blijft heel persoonlijk hoe bang je daarvoor bent. Ik beleefde wel een klein Eureka momentje toen ik Kevin Kelly hoorde over "collectieve privacy" die individuele privacy gaat vervangen > http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2010-2011/de-wereld-na-wikileaks.html
(36:00 - 38:00) > Power comes from asymmetry in information. Kortom, wat wil je delen, wat lever je in en wat levert het je op? Als je daar een visie op hebt en die uit weet te voeren, hoef je IMHO niet bang te zijn.

Maar ja, ik ben natuurlijk geen generatie C ; )

vriendelijke groet Tess (generatie nix, geloof ik?)

Henk van Dam (6 oktober 2014, 14:05)

Dag Mensen c.q. digiburgers...Bizar - vanuit mijn perspectief gezien dan. Ik ben in 1950 geboren en behoor "dus" tot de "fossiele generatie" ?? Dit soort van verhalen ( generatie C ) hebben geen doordachte gronden en zijn slechts de éénogige commentaren van mensen die kennelijk blind zijn voor - o.a. - de sociale problemen die dit soort van "vernieuwing" met zich brengen. T is puur technologische benadering van de ( ontwikkeling??? van )sociale gemeenschap waarvan ruim voldoende gefundeerd wetenschappelijk onderzoek aantoont dat er grote bezwaren kleven aan een dergelijke benadering. Voor mij betekent dergelijke presentatie van "vooruitgang" dat mensen meer afhankelijk raken van de technologie /informatie zoals die door grote corporaties en overheden wordt gecreëerd. Wij zijn dieren namelijk, en hebben meer belang bij aanraken dan digitale communicatie. Ik zie de digi-verslaafden om mij heen en zie mensen met een sociaal psychologische problematiek die aandacht behoeft. Verarmd in sociale ontwikkeling , angst voor aanraken , isolatie en verdeeldheid etc. en vooral mensen die niet meer in staat zijn zich fysiek collectief te verzetten tegen maatschappelijke tendensen die de belangen schaden. De mens als verlengde van de technologie terwijl die zelfde wordt voorgehouden dat e.e.a. tot meer "vrijheid" zou leiden ??? Is de afstandsbediening nu ook al te moeilijk ??? Nonsens en het wordt toch echt tijd dat media zoals Sync zich daar eens kritischer mee gaan bezighouden of wat gereserveerder zijn t.o.v. elk digilampje dat gepresenteerd wordt want die zo genoemde “generatie C” kan je ook omschrijven met "de kanslozen” “de afhankelijken” en “de zieken” - dat laatste dan vanwege de hier in dit land voortdurend ontkende gezondheidsrisico’s van een omgeving die is volgestampt met stralingsbronnen met negatieve impact.....vooral doorgaan zo.
Daarbij komt dat het op dit moment al zo is dat de informatie voorziening via de gevestigde media volledig in handen is van de corporaties en de politieke lakeien die al geruime tijd op de achtergrond doende zijn om -bijvoorbeeld- het internet onder toezicht te stellen c.q. te censureren.
Een voorbeeld = de situatie in Oekraine is totaal anders dan de gevestigde Nederlandse media weergeven waar in “onze naam” een regelrechte genocide wordt uitgevoerd en voor t publiek ontkent - kijk maar eens bij https://plus.google.com/107959960079066568798/posts ) Blikop NOSjournaal heet dat. Waarom denkt u dat daar maar 26 volgers zijn ??
De droom van elke dictator.
En dan babbelt men hier over dat t zo handig is om permanent “online” te zijn???
Er bestaat overigens niet zo iets als “privacy” en u weet allen dat de verhalen over bescherming van de privacy onjuist zijn. Er is niet voor niets al jaren strijd op dat onderwerp waarbij steeds blijkt dat zoiets in feite niet bestaat en nog veel strijd noodzakelijk zal zijn om zoiets te bewerkstelligen- zie EFF.org
Tot slot dan nog even de melding dat ik met mijn fossiele achtergrond wel steeds bereid ben om, in mijn omgeving,ieders mobieltje/laptopje etc. te repareren want het grootste deel van de “generaties” weet niet meer hoe een drinkwaterkraan werkt. Ik heb een complete machine werkplaats bij het grof vuil moeten dumpen omdat, ook na maanden adverteren ( gratis ophalen) bleek dat er kennelijk ( vrijwel ) geen jongeren meer zijn die iets in die richting doen / willen / kunnen....gegroet

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje