Nieuws/ De beste CEO's zijn al in je bedrijf aanwezig /reageer

door: Laura Vogels
over: personeel, management, beleid
op: 22 november 2007

De belangrijkste beslissing die een bestuur kan maken is het benoemen van de CEO. Toch besteden de meeste bedrijven maar relatief weinig aandacht aan de opvolging. Het resultaat is vaak het aannemen van een outsider die snel in de modder wegzakt van halstarrige erfenissen. Of het aanstellen van een insider die het bedrijf kent maar niet gewend is echte leiding te geven. Joseph L. Bower, professor aan de Harvard Business School, betoogt dat het ook anders kan in zijn boek ‘The CEO within: how inside outsiders are the key to succession planning’. De beste CEO’s zijn namelijk zowel insider als outsider.

"The best leaders are people from inside the company who somehow have maintained enough detachment from the local traditions, ideologies, and shibboleths that they have retained the objectivity of an outsider," schrijft Bower.

Denk bijvoorbeeld aan Anne Mulcahy, CEO van Xerox, die in 1976 startte als salesvertegenwoordiger en in 2001 de topfunctie van het bedrijf bemachtigde. Mulcahy ging te rade bij een brede achterban van vrienden en bekenden in de organisatie om de toekomst van het bedrijf te kunnen bepalen richting kleurenprinters en kantoordiensten. Xerox stond daarna op uit de (bijna) dood om vervolgens een niet te onderschatten organisatie te worden met een omzet van 16 miljard dollar.

Natuurlijk is het bevorderen van eigen medewerkers geen garantie voor succes. Voormalig Merril Lynch-CEO Stan O’Neal werkte al 21 jaar voor het bedrijf voordat hij op 30 oktober met gedwongen ontslag ging. Maar sterk leiderschap en effectieve opvolgingsprogramma’s zijn wel een kenmerk van topperforming bedrijven in het algemeen, aldus Bower.

Op HBS Working Knowledge is ook een interview te lezen van Joseph Bower en Sean Silverthorne, redacteur van HBS Working Knowledge.

Dit artikel verscheel al eerder op In Feite.

Reageren via Facebook

Reacties