De grappigste van 1 april 2008 /2 reacties

De grappigste van 1 april 2008

Gisteren was een hel voor grappenhaters en een hemel voor grappenmakers. De traditie op 1 april is zo origineel mogelijke grappen uit te halen waar zoveel mogelijk mensen intrappen. In het huidige internettijdperk is het maken van een aprilgrap nog interessanter: de grappen kunnen binnen een fractie van een seconde over de hele wereld worden verspreid en overal effect hebben. Sync.nl verzamelde er een paar.

#1 | Een blik in de toekomst met Google’s gDay

Om de toekomstige inhoud op het internet te kunnen voorspellen had je volgens Google Australia geen zesde zintuig meer nodig: met gDay kon je makkelijk van elke Australische site de inhoud maximaal 24 uur van tevoren inzien, ook al had de maker hem nog niet geschreven. Volgens Google was dit mogelijk door middel van de MATE-technologie (Machine Automated Temporal Extrapolation), die naast verzamelde gegevens door Google-spiders ook – onder andere – weersvoorspellingen van iGoogle en gegevens van online weddenschappen gebruikt om de toekomstige webinhoud te ‘berekenen’.

#2 | Land van Ooit wordt ‘Aards Paradijs’

Plattegrond van het Aards Paradijs dat zou verrijzen op het terrein van het voormalige Land van OoitEind maart ontstond er in de christelijke en pretparkwereld beroering: de Vlijmense ondernemer Louis van der Heijden wilde volgens plaatselijke krant De Scherper op het terrein van het ter ziele gegane Land van Ooit te Drunen een religieus park maken met onder andere een ‘Mosescoaster’ en een ‘Elly en Rikkert Revivalshow’. Het park, dat ‘Aards Paradijs’ zou moeten gaan heten, kreeg aardig wat belangstelling van media, in participatie geïnteresseerde ondernemers en zelfs een pastor die zijn bijbelkennis beschikbaar stelde. Dit ondanks dat de gemeente Heusden al ruim vantevoren had gemeld dat er op die plek nooit meer een pretpark zou komen.

#3 | Nudistenbeurs: dit jaar een grap, volgend jaar echt

Rond nudisme hangt volgens sommigen altijd een lacherig sfeertje en het is daarom een dankbaar onderwerp voor een aprilgrap. Ditmaal ging het om een nudistenbeurs – waar iedereen ook daadwerkelijk naakt moest – die gehouden zou worden van 1 tot en met 5 april in het Noord-Hollandse Spaarnwoude. Geïnteresseerden konden zich inschrijven, wat zij ook en masse deden. De grote belangstelling heeft er nu voor gezorgd dat er in 2009 wél een nudistenbeurs zal worden georganiseerd – eentje waar de kleding echter wel aangehouden moet worden.

#4 | Draadloos internet met een luchtje

Het toilet: de plek voor je grote, kleine én digitale boodschapGoogle lanceerde op 1 april naast het Australische gDay nog een ander product: TiSP, ofwel draadloos internet via het toilet. De gebruiker hoeft alleen maar een pakket te bestellen met een rol glasvezelkabel en een router, waarna de kabel via het toilet en riool aangesloten wordt op een ‘Access Node’. Het enige wat de gebruiker vervolgens hoeft te doen is het aansluiten van de router, die op het toilet staat, het installeren van de software en het wassen van de handen alvorens te gaan surfen.

#5 | Voedselresten maken de hotdog

Makezine.com berichtte over de ‘thermal depolymerization unit’ – door de makers ook wel liefkozend ‘Hot Dog Machine’ genoemd. In een filmpje toont de Amerikaanse uitvinder Drew zijn apparaat dat van voedselresten een overheerlijke knakworst maakt. Colin Mel probeerde het apparaat na te maken, maar zonder succes: de smakelijke steak die hij verwachtte was slechts een onooglijke homp ham geworden.