Nieuws/ De moderne CEO werkt bij voorkeur in badjas /reageer

door: Ewald Smits
over: internet, gadgets, mobiel, software, mobiliteit, businesstrends
op: 18 oktober 2007

Sinds de top van het bedrijfsleven over speeltjes als smartphones beschikt en dus overal en altijd toegang heeft tot het bedrijfsnetwerk, werken ze steeds vaker thuis. Favoriete kledingstuk daarbij is de badjas. Dat blijkt uit onderzoek van Avaya Inc., leverancier van communicatienetwerken en -diensten aan de zakelijke markt naar het gebruik van smartphones en pda’s.

Werkstijl

Het onderzoek werd gehouden onder 2.200 managers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië. Uit het onderzoek blijkt dat hoger management een meer ontspannen werkstijl aanneemt en dat smartphone-gebruikers sneller reageren en vaker communiceren dan gebruikers van een traditionele mobiele telefoon.
44 procent van de managers op hoog niveau geeft aan liever niet aan videoconferenties deel te nemen, omdat ze vaak vanuit huis in hun pyjama gesprekken bijwonen.
Slechts negen procent van de junior managers geeft aan dit te doen. Bij smartphone-gebruikers is de kans dat ze hun telefoon opnemen vanaf een toilet twee keer zo groot vergeleken met gebruikers van een gewone mobiele telefoon. 51 procent heeft weleens in een conference call meegepraat met alleen een badjas, of nog minder, aan.

Ook onder tafel

63 procent van de smartphone-gebruikers geeft toe tijdens vergaderingen onder tafel te e-mailen. Ook checkt deze groep twee keer vaker mail en sms tijdens privéaangelegenheden, zoals bruiloften en begrafenissen, dan niet-smartphone-gebruikers. Maar het is niet alleen maar hard werken. Uit het onderzoek blijkt ook dat CEO’s, met 17 procent, vaker een dutje doen tijdens een conference call dan de gemiddelde medewerker: slechts vijf procent.

Avaya vindt zelf de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat Unified Communications flexibel werken en hogere productiviteit stimuleert, omdat het overal en altijd toegang biedt tot het bedrijfsnetwerk. Unified Communications betekent zoveel als de integratie en optimalisatie van bestaande technologieën zoals WiFi, GPRS en SIP.

Reageren via Facebook

Reacties