Reacties/ De nieuwste speeltjes van de geheime dienst


spooky (27 juni 2007, 21:00)

Goed artikeltje. Het geeft min of meer aan dat mensen die hier over spreken, zoals ik, vaak helemaal geen vage 'conspiracy' denkers zijn. Zelf onderzoek doen en nu eenmaal moeten concluderen dat het linke soep word is bepaalt niet eenvoudig in een wereld die teveel vertrouwen heeft in politici. Ondanks het geklaag van mensen over die politici; die klachten gaan over andere zaken, niet over de echte fundamentele vrijheid.
We hebben het vaak over de vrijheid van meningen. Niet over het volgen daarvan door de Overheid; digitaal of op andere wijze. Ook niet over BEWEGINGS vrijheid; tenzij het gaat over terroristen 'van de straat houden'.

Geven wij de zogenaamde terroristen niet hun zin wanneer onze tamelijk open samenleving digitaal dichtslipt? Is dat niet evengoed een gevangenis?
Voor wie dit te sterk geformuleerd vind; er is geen regering ooit geweest die zij 'Stop, nu gaan we te ver'. Historisch is dat nog nooit voorgekomen. Wat oorlog en expantie betreft niet, en wat het controleren van de eigen burgers betreft niet, hooguit was het een tijdje niet de hoogste prioriteit.
Moet het nog enger worden om een goede publieke discussie te hebben, waar Nova werkelijk op in gaat, het 8 uur journaal over bericht? Waarschijnlijk wel. Het zijn niet alleen de politici die altijd te laat reageren op 'onze' problemen. Ook wij reageren vaak te laat op de problemen.

apeitheo.blogspot.com

froginwell (14 september 2007, 14:23)

Kritische artikelen als deze helpen ons te herinneren dat onze primaire rechten zoals vrijheid en privacy niet zo vanzelfsprekend zijn. We zijn zelf verantwoordelijk om erover te waken en misbruik te bestrijden. Bedankt Marco.

Merlijn van Veen (6 juni 2008, 12:47)

Er is voor sommige groepen in onze samenleving als een Stasi scenario van kracht, alleen zijn dat de groepen aan de onderkant van de maatschappij.

Het credo hierbij is: "Wie niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen."
Dit argument wordt gebruikt om huiszoekingen zogenaamd te rechtvaardigen.
Het punt waar het hier om draait is niet fraude, maar het invoeren van steeds respressievere regels om de burger zijn privacy te ontnemen.

Een voorbeeld hiervan is de WWB.
Indien iemand daarin terecht komt, heeft de overheid zichzelf carte blanche gegeven om bezit af te nemen, indien iemand meer dan een relatief klein vermogen bezit.
Het gaat er daarbij niet om hoeveel het bezit gekost heeft, maar hoeveel het opbrengt op de vrije economische markt.
Indien iemand dus iets leuks koopt voor weinig geld, en het ding blijkt te veel waard te zijn, mag deze persoon het ding niet meer houden.
Het gaat m.i. hier niet om de waarde, maar om het feit dat iemand leuke dingen ontzegd wordt en dat slim aankopen in feite wordt bestraft.

Bovenstaande geldt dus niet voor de rest van Nederland.
De belastingdienst geeft gewoonlijk de norm aan wat betreft vermogen, maar de WWB werkt restrictiever en pint mensen vast.

Onlangs is er iets nieuws bedacht, dat brede steun ontving van de Tweede Kamer: huiszoekingen mogen binnenkort zonder enige aanleiding uitgevoerd gaan worden.
Uiteraard haalt een dergelijk rechtvaardig idee de pers niet.
We leven immers in een kritiekloze, conformistische maatschappij, waarin de overheid met repressief protocol bepaalt wat normaal is en wat niet.

En dit laatste is in de historie een kenmerk geweest van fascistisch dictatorschap.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje