De Valk Leadership Company begint franchiseformule /reageer

De Valk Leadership Company begint franchiseformule

Leiderschapstrainer De Valk Leadership Company start een franchiseformule. De eerste franchisenemer is inmiddels een feit en naar verwachting zullen voor september nog vijf ondernemers tekenen. Met de franchiseformule wil het bedrijf nog meer mensen bekend maken met neurowetenschappelijke kennis die cruciaal is voor gedragsverandering.

“De kracht van deze methodiek zit in het breed inzetbaar maken van kennis over ons brein”, vertelt Suzan Dirksen, franchisenemer van De Valk Leadership Company. “Als je begrijpt hoe je brein werkt, kan je met meer compassie naar jezelf en anderen kijken. Ik zet me dan ook graag in om deze waardevolle kennis te verspreiden.”

Humane organisatie

Honderden CEO’s, managers en wetenschappers heeft De Valk Leadership Company al getraind. Het bedrijf richt zich met name op de Nederlandse markt, maar heeft ook klanten in het buitenland. Een eerste internationale franchisenemer is ook aanstaande. Potentiële franchisekandidaten doorlopen een streng selectieproces. Om de kwaliteit van de trainingen te garanderen volgen de nieuwe franchisenemers daarnaast een stevig opleidingsprogramma. Daarna mogen ze zelfstandig trainingen geven.

“Ik ben bijzonder trots dat Suzan Dirksen het traject om franchisenemer te worden succesvol heeft doorlopen”, aldus Guido de Valk, oprichter van De Valk Leadership Company. “We zien dat onze trainingen bijdragen aan het humaner maken van organisaties door meer mensgericht leiderschap. Op dat vlak is er helaas nog een hoop werk te verrichten in organisaties. Doordat daar vaak nog oude management modellen worden gebruikt, blijft een groot gedeelte van het potentieel van medewerkers en leiders volledig onbenut. Ik ben dan ook blij dat de franchisenemers onze organisatie versterken.”

Over De Valk Leadership Company

De Valk Leadership Company is in 2008 opgericht door voormalig huisarts en manager Guido de Valk. Hij zag dat medewerkers vaak niet tot hun volledig potentieel komen doordat managers en leiders een verstikkende leiderschapsstijl gebruiken. Het inspireerde hem om op een eenvoudige manier met behulp van neurowetenschappen het gedrag van leiders aan te passen. Kenmerkend voor deze aanpak is dat mensen op een praktische manier leren hun eigen brein te managen in plaats van zich te laten leiden door automatische reacties. Dit is niet onopgemerkt gebleven: DVLC gaf al trainingen aan ziekenhuizen, burgemeesters, overheden, universiteiten en talloze bedrijven. Zie voor meer informatie: devalkleadershipcompany.nl

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.