Delen en samenwerken met web 2.0 /2 reacties

Dat web 2.0 definitief door zal dringen bij bedrijven, staat vast, ook volgens onderzoeksbureau Heliview, dat de conferentie in Nederland organiseerde. Volgens Heliview is web 2.0-software “de laatste jaren stilletjes bedrijven binnengedrongen en zal [het] in 2008 volledig tot bloei komen. Ruim 39% van de bedrijven staat open voor Web 2.0 en sociale netwerksoftware. Bijna een vierde van de bedrijven gebruikt deze applicaties al in een of andere vorm en nog eens 8 procent is van plan dit jaar ermee te starten. Zo blijkt uit een recente en grootschalige enquête van ChangeWave. Ongeveer 24% van de ondervraagde bedrijven bleek al sociale software te gebruiken en was ook van plan er in te gaan investeren. (bron: Automatisering Gids, 9 januari 2008).”

Work Style 2.0

De afgelopen jaren zijn kantoorinnovaties meestal technologie- of businessgedreven geweest, waarbij altijd een veranderingstraject noodzakelijk was om de werkstijl van de medewerker aan te passen. Gezien de ontwikkeling van web 2.0 in combinatie met de schaarste op de arbeidsmarkt, verwacht ik dat de komende jaren de werkstijl het vertrekpunt zal zijn bij het ontwikkelen van een nieuwe manier van gebruiken van de (werk-)omgeving. Wie goede mensen wil boeien en binden, zal moeten aansluiten bij de werkstijl van de nieuwe generatie. In die werkstijl vormen web 2.0 en het streven naar een duurzame wereld twee belangrijke pijlers.

Reageren via Facebook

Over Michel Mooij

Michel Mooij (1954) studeerde bouwkunde aan de TU Delft en doceerde aan de Academie van Bouwkunst te Groningen en aan de Haagse Hogeschool. In 1997 richtte hij zijn eigen adviesbureau op en sindsdien ondersteunt hij als (project-/interim) manager en architect/consultant organisaties bij het realiseren van een optimaal samenspel van bedrijfsstrategie, werkstijl en vastgoed.
Hij regelmatig op als spreker op congressen en auteur in de vakbladen.
Michel Mooij.