Reacties/ Delen en samenwerken met web 2.0 printlink


Katseviool (10 november 2008, 12:02)

Ik vind het eerlijk gezegd toch een wat minder artikel, te veel open deuren en gedateerde voorbeelden.

Verder is IMO de focus/voorliefde voor Google en haar web 2.0 veel te groot, neem ook eens een kijkje op www.mesh.com.. Dit is pas echt innovatie, al je devices koppelen (PC, laptops, GSM), online met offline content komen samen en alle informatie wordt gekoppeld en zijn shareable met de rest van de wereld. Dit komt overigens gewoon van Microsoft af.

Verder vind ik Gmail een niet erg heel sterk voorbeeld, de maatstaf om een website onder web 2.0 te scharen doordat het o.a. AJAX gebruikt moet niet de duimregel zijn.
In web 2.0 draait het voornamelijk om content die dynamisch door de gebruiker wordt aangemaakt, dit in tegenstelling tot web 1.0 waar het web gewoon statisch is. De technieken die u noemt ondersteunen dit proces alleen maar.

Verder mist u een aantal essentiële voorbeelden zoals het eerder aangehaalde Mesh.com, maar waar is bijvoorbeeld Wikipedia? Dit is bijna de levende vertaling van Web2.0

Deze encyclopedie laat zien dat de massa meer kennis heeft dan een kleine groep intellect. Zo is uit onderzoek gebleken dat Wikipedia betrouwbaarder is dan de befaamde Brittanica Encyclopedie waar o.a. Marie Currie en Einstein aan mee hebben geschreven.

Verder is ook Last.fm een van de betere voorbeelden van web2.0. Op deze website tagging mensen hun eigen muziekcollectie en sharen ze deze informatie met anderen. om zo een bredere muziek smaak te ontwikkelen.

Ik vind dit artikel eerlijk gezegd niet Sync waardig... Ik verwacht hier toch wat meer innovatievere artikelen, dit is niet meer dan een college web 2.0 van 2 jaar geleden.

(Studeer overigens zelf Informatiekunde aan de UvA)

Michel Mooij (17 januari 2009, 14:57)

Typische techneutenreactie!

Het artikel gaat in essentie over de GEVOLGEN van web 2.0 voor de wijze waarop wij omgaan met onze fysieke omgeving. De inleiding over web 2.0 is geschreven voor een doelgroep van niet-ICT-ers, die bestaan namelijk ook.

Succes met je studie, en kijk vooral goed om je heen!

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje