Directe betalingen ook in Nederland mogelijk /reageer

Directe betalingen ook in Nederland mogelijk

Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) investeert in het Rotterdamse Sowdan. Samen met andere investeerders, investeert de energiemaatschappij ruim twee miljoen euro in het fintech-bedrijf, dat realtime betalingen in Nederland mogelijk maakt.

Sowdan heeft voor 2,1 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Met het geld hoopt het fintech-bedrijf realtime betalingen mogelijk te maken binnen de Nederlandse grenzen. Volgens Pieter Schoen, oprichter van NLE, is het de hoogste tijd dat directe betalingen ook in Nederland mogelijk worden. In andere Europese landen, zoals Zweden en Engeland, wordt al enige tijd gebruik gemaakt van realtime betalingen.

Europa

Pieter Schoen is blij met de investering in Sowdan en wil met de tijd meegaan: “Uiteindelijk zal de mobiele telefoon de portemonnee vervangen.” Volgens hem is het belangrijk om realtime betalingen naar Nederland te halen: “Sowdan stelt de consument in staat om de dienst te gebruiken zonder dat daarvoor een card reader nodig is.” In Zweden, Denemarken en Engeland wordt al veel gebruik gemaakt van directe betalingen. Vooral Zweden; daar gebruikt de helft van de bevolking realtime betalingen.

Wanneer de applicatie in 2016 op de markt komt, is het mogelijk om een betaling te doen en een betalingsverzoek uit te sturen. Nu kan het soms een dag duren voordat de betaling wordt overgemaakt, omdat de consument bijvoorbeeld net na het transactiemoment van de bank zijn overschrijving doet. De opgehaalde investering zal gebruikt worden voor de ontwikkeling van de mobiele applicatie. Daarnaast hoopt het bedrijf nog een website met internetbankieren-functionaliteit te ontwikkelen. Daarvoor gaat het bedrijf volgend jaar nog twintig miljoen euro aan investeringen proberen te realiseren.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.