Nieuws/ Dokter, kunt u mij zien? /reageer

door: Renée Kneppers
over: mobiel, gezondheid, communicatie, consumenten, businesstrends, medisch
op: 11 september 2007

Kunnen met camera uitgeruste mobieltjes mensen gezonder maken? Als het aan het Canadese bedrijf Myca ligt wel. Klanten van Myca’s MyFoodPhone maken een foto van hun dagelijkse bord met eten. Die foto sturen ze naar de voedingsdeskundigen van het bedrijf. Voor 10 dollar per maand krijgen abonnees dan twee keer per week een videofilmpje via de mail met persoonlijke adviezen voor hun maaltijden. Sinds Myca in mei 2006 startte met MyFoodPhone, hebben ze 5000 klanten kunnen inschrijven.

Videocontact

Binnenkort lanceert het bedrijf Doctorphone en Babyphone, twee diensten die videocontact mogelijk maken tussen patiënten of ouders en hun huisartsen.
Doctorphone en Babyphone worden ambitieuzer dan MyFoodPhone. Mensen die zich abonneren op deze diensten kunnen via hun mobiel met camera video-overleggen met freelance verplegers en artsen. Hartslag en temperatuur kunnen doorgegeven worden voor in het elektronische medische dossier, en gesprekken tussen patiënten en artsen opgeslagen zodat daarin later teruggezocht kan worden.

Reageren via Facebook

Reacties