Driekwart Nederlandse vrouwen laat wc-deur open in bijzijn partner /reageer

Driekwart Nederlandse vrouwen laat wc-deur open in bijzijn partner

Maar liefst 73 procent van de Nederlandse vrouwen sluit tijdens een toiletbezoek de wc-deur niet, ook wanneer hun partner thuis is. Onder mannen bedraagt dit slechts 61 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.004 Nederlanders met een vaste relatie. Van alle ondervraagde vrouwen zegt meer dan de helft zich weleens te storen aan de manier waarop hun partner de wc achterlaat.

Met slechts 36 procent ergeren mannen zich veel minder vaak aan de toiletiquette van hun wederhelft. “Het lijkt erop dat een groot gedeelte van de Nederlandse stelletjes weinig geheimen heeft voor elkaar”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Mijn vriendin en ik zijn al zo lang bij elkaar, dat we inmiddels ook de ergste schaamte voorbij zijn. Al heb ik haar nog nooit met de deur open haar behoefte zien doen.”

Onsmakelijk

Naast het smerig achterlaten van het toilet, is ook de persoonlijke wc-hygiëne van hun partner veel Nederlandse vrouwen een doorn in het oog. Zo denkt maar liefst één op de drie vrouwelijke respondenten dat hun wederhelft niet altijd zijn of haar handen wast na een toiletbezoek. Onder mannelijke respondenten is slechts een vijfde daar niet zeker van. Ondanks dat veel vrouwen voorstander zijn van een open toiletdeur, lijkt dit vooralsnog alleen betrekking te hebben op hun eigen toiletbezoek. Zo vindt maar liefst 35 procent van hen het onsmakelijk wanneer hun partner zijn of haar behoefte doet zonder de wc-deur te sluiten. Franke: “Tijdens een gemiddelde dag breng je flink wat tijd door in het kleine kamertje, zeker wanneer je veel water drinkt. Het laatste wat je wil, is meerdere keren per dag begroet worden door remsporen, druppels op de bril of lege wc-rollen. Het lijkt erop dat dit voor veel vrouwen een serieuze bron van irritatie is.”

Toiletangst

Één manier om wc-gerelateerde ergernissen te voorkomen, is door beter schoon te maken na afloop van een toiletbezoek. Uit het onderzoek blijkt dat er vooral voor mannen op dit gebied nog veel te winnen valt. Zo zegt slechts 87 procent van de Nederlandse mannen de wc zo schoon mogelijk achter te laten, tegenover maar liefst 95 procent van de vrouwelijke respondenten. Een andere oplossing is om helemaal niet meer naar de wc te gaan. Opvallend genoeg heeft maar liefst achttien procent van de mannen weleens zijn behoefte opgehouden totdat hun partner het huis uit was. Franke: “Een smerige wc wordt vaak alleen maar smeriger. Ik probeer het daarom altijd zo schoon mogelijk achter te laten. Dat geldt overigens niet alleen voor mijn eigen huis, maar ook bij familie, vrienden en op het werk. Wie goed doet; goed ontmoet.”

Over Acties.nl

Acties.nl helpt consumenten om te besparen op online aankopen door actuele kortingscodes en te verzamelen van meer dan 1.000 webshops. Daarnaast biedt de website iteressante bespaartips voor de meest uiteenlopende zaken, zoals vakanties, boodschappen en kleding. Acties.nl wordt maandelijks door ruim één miljoen bezoekers geraadpleegd.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.