Nieuws/ Duitser brengt Wikipedia op papier /1 reactie

door: Renée Kneppers
over: marketing, media, uitgeven
op: 3 mei 2008

Het Duitse uitgeefconcern Bertelsmann gaat een papieren versie van de online encyclopedie Wikipedia uitbrengen. Het Duitstalige Wikipedia-Lexikon in einem Band zal vanaf september in de boekwinkels liggen en 19,95 euro kosten.

Jaarboek

Het Wikipedia Lexikon is volgens de uitgever een jaarboek. Het boek zal de 50.000 meest gezochte trefwoorden in 2007-2008 van Wikipedia bevatten. De artikelen in het boek zijn samenvattingen van de teksten in het digitale naslagwerk.

De uitgever wil met de Wikipedia-uitgave nieuwe doelgroepen bereiken. Bertelsmann hoopt dat lezers via de printuitgave belangstelling krijgen voor de online encyclopedie en zelf zullen bijdragen aan Wikipedia.

Mijlpaal

Wikipedia Duitsland ziet de uitgave als een mijlpaal. Het Wikipedia-Lexikon in einem Band zal wereldwijd de eerste papieren encyclopedie zijn die is gebaseerd op het digitale naslagwerk. Volgens woordvoerder Mathias Schindler van Wikipedia Duitsland bewijst de uitgave dat het tijdperk van de papieren encyclopedie nog niet voorbij is.

De teksten in Wikipedia mogen door iedereen gratis worden overgenomen. Bertelsmann schenkt een euro van elk verkocht exemplaar van het boek aan de stichting Wikimedia, die de uitgave van Wikipedia verzorgt.

Reageren via Facebook