Nieuws/ Dutch Design Week, volgend jaar weer /reageer

door: Renée Kneppers
over: gadgets, elektrotechniek, vormgeving, businesstrends, materiaal
op: 29 oktober 2007

Volgens de organisatie van de Dutch Design Week waren er dit jaar 10 procent meer bezoekers tijdens dit evenement in Eindhoven dan in 2006. Er werden dit jaar ruim 55.000 bezoeken aan de exposities, lezingen, congressen, workshops en andere activiteiten gebracht.

In de hele stad waren op 40 locaties 130 verschillende initiatieven te vinden, van zo’n 800 designers. De uitreiking van de Nederlandse Designprijzen op de eerste zaterdag was de start van de DDW.

Kistemaker

Het leuke aan de Dutch Design Week is dat het voor iedereen is. Iedereen kan - grotendeels gratis - zien wat er dit afgelopen jaar voor nieuwe ideeën bijgekomen zijn, wat de trends zijn. Voor een tientje entree kun je de jonge, net afgestudeerde ontwerpers van de Design Academy in de Graduation Galleries het hemd van het lijf vragen over het hoe en waarom van bijvoorbeeld een radiator die als verwarmend kunststuk midden in de kamer hangt, of over 5 meter hoge, bewegende, stoffen panelen die het daglicht filteren.

Zonder uiteraard Design for All-winnares Sanne Kistemaker te vergeten, die een boek ontwierp waarmee met de hand geschreven berichten, schetsen of foto’s zonder moeite online gezet kunnen worden.

TU’s

Verder dit jaar: het Designhuis met een expositie van Studio Job, de 22+2 XPO, de events in de Smalle Haven en op de TU Eindhoven de expositie Design United met werk van de opleidingen Industrial Design van de TU’s Delft, Eindhoven en Twente. Daar stond de vraag centraal hoe design het dagelijks leven zou kunnen verbeteren.

Een van de mooiere locaties van de DDW blijft het Klokgebouw. In de oude Philipsfabriek stonden dit jaar 70 deelnemers: de Design on Wheels Show met concept cars, een expositie over nieuwe materialen en composieten en heel wat stands op het gebied van interieurdesign en mode.

Op naar de DDW van oktober 2008!

Reageren via Facebook

Reacties