Dutch Fintech Awards: “Het verwerken van facturen kan veel simpeler en efficiënter” /reageer

Dutch Fintech Awards: “Het verwerken van facturen kan veel simpeler en efficiënter”
  • door: Redactie Sync
    over: innovatieprijs
    op: 23 februari 2015
  • Door Basecone kunnen facturen simpeler en efficienter verwerkt worden

  • “We zagen dat ondernemers veel tijd kwijt waren aan het verwerken van facturen. Vanuit mijn accountancy-achtergrond zag ik dat dit veel simpeler en efficiënter kon.”

Een real-time SaaS-oplossing maakt het mogelijk administratieve processen simpel te maken én te houden. De innovatieve software van Basecone heeft dit jaar al 2,5 miljoen documenten verwerkt voor 12.000 verschillende ondernemingen.

De software bestaat sinds begin 2013 en is een initiatief van Vincent van Renesse van Duivenbode. Deze oud-accountant heeft in zijn vroegere werk de nodige ervaring opgedaan met ondernemers die opzagen tegen het uitvoeren van administratieve werkzaamheden. “We zagen dat ondernemers veel tijd kwijt waren aan het verwerken van facturen. Vanuit mijn accountancy-achtergrond zag ik dat dit veel simpeler en efficiënter kon.”

Welk probleem lost jullie concept op?

“Wij maken het makkelijker en efficiënter voor gebruikers om hun stroom van facturen te digitaliseren. Op die manier stroomlijnen wij het gehele administratieve proces. Basecone speelt daarbij de rol van hub. Omdat wij een koppeling kunnen maken met de meeste grote boekhoudpakketten, zoals Twinfield, Exact Online, AccountView en Unit4, kan bijna elke organisatie Basecone gebruiken om het administratieve proces te faciliteren.”

Hoe maken jullie dit idee tot een succes?

“Omdat we bij Basecone de materie zo goed kennen, zijn wij in staat om het simpel te houden. Dat is iets wat ik nog wel eens mis bij andere applicaties, zeker als het aantal functionaliteiten toeneemt. We zien daarnaast ook dat gebruikers het prettig vinden dat de verwerking real-time plaatsvindt. Er zijn dus geen wachttijden en de gebruiker kan het ingevoerde document meteen verwerken.”

Hoe gaan jullie hier geld mee verdienen?

“Ons model is op twee manieren schaalbaar. Enerzijds omdat Basecone met een groot aantal boekhoudpakketten koppelt, en anderzijds omdat onze SaaS-oplossing meertalig is. Wij hebben er in het begin bewust voor gekozen om met zoveel mogelijke boekhoudpakketten te koppelen, omdat wij zagen dat onze dienst in veel verschillende financiële ecosystemen paste. In een dergelijk systeem functioneren wij als hub, die de stroom van documenten efficiënt verdeeld over het netwerk. De meertaligheid zorgt er daarnaast voor dat we al in verschillende landen actief zijn.”

Voor het volledige artikel klik hier.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.