E-book signeren? Geen probleem met Autography /reageer

E-book signeren? Geen probleem met Autography

Een e-boek signeren, dat is nog best lastig. Ooit wel eens iemand met een e-reader in de rij zien staan bij een handtekeningsessie? Met de meestal meegeleverde stylus kom je een heel eind als schrijver, maar bij de e-reader van Sony gaat dat bijvoorbeeld nog niet heel vloeiend, het e-ink scherm is simpelweg nog niet goed genoeg.

Het Amerikaanse Autography komt met een betere oplossing. Het bedrijf heeft software ontwikkeld waarmee een extra pagina aan e-boeken kan worden toegevoegd, gevuld met een persoonlijke boodschap. Die boodschap hoeft niet op de bewuste e-reader ingevoerd te worden, de extra pagina kan ook vanuit een ander apparaat, een iPad bijvoorbeeld, worden gedownload naar het e-boek in kwestie. Door deze functionaliteit is het voor schrijvers dus mogelijk om vanaf huis een online handtekeningsessie te organiseren: de gepersonaliseerde boodschap kan per mail verstuurd worden.

Ook een optie: samen met een auteur op de foto gaan, het beeld naar je e-reader uploaden en er daarna een handtekening op laten zetten, zo schrijft de New York Times. De foto’s kunnen daarna op sociale netwerken worden geplaatst, bijvoorbeeld om je vrienden jaloers te maken. Een handige innovatie, of een flauwe gimmick? Het is waarschijnlijk vooral de vraag in hoeverre een digitaal aandenken een echte handtekening kan doen vergeten.

Check ook onderstaande korte video over Autography:

Reageren via Facebook

Reacties

Over Rob van Leeuwen