Reacties/ Écht schone energie uit water printlink


aski (19 december 2007, 00:09)

Mooi. Er is nog hoop.

kijk007 (20 december 2007, 14:02)

Heel goed zulke ontwikkelingen,de tijd is er nu rijp voor ,20 jaar geleden werdt je lastig gevallen door de oliemaffia of voor gek verklaart door lobbiisten die erop uitgestuurd werden zulke ideen de nek om te draaien
ik wens deze mensen die hieraan werken heeeeeel veel sucses.

W. de Groot (25 december 2007, 16:49)

Zoals het gepresenteerd wordt, ziet het er goed uit.
Maar, bij zoveel m2 menbranen, heb je ook flink wat vloeistofpompen nodig om het zoete en zoute water langs en bij de menbranen voldoende snel te verversen.

keuleniscool (25 februari 2008, 20:38)

Het energievraagstuk dient in zijn geheel bekeken worden .
Nog nooit heeft men zo ijverig naar alternatieven gezocht.
Bio-brandstoffen ... ? weet niet....
Zonne-energie ….. is leuke spielerei .....
Wind-energie is te overwegen , maar dan anders , middels lucht-compressie ...
De beste oplossing is kernenergie !
Kern-energie is veilig , schoon en betrouwbaar .
En kernFUSIE is de toekomst . schoon en onbeperkt .. zie .. http://www.fusie-energie.nl/.................................................

jennson (25 maart 2008, 14:52)

De truc met het pompprobleem is dat je het systeem zo kan ontwerpen dat het water vanzelf stroomt. De twee voornaamste knelpunten zijn het enorme membraanoppervlak (wat ook ergens ingestopt moet worden) en de biofouling. Allerhande bacterien en andere prut zet zich af op de membranen, waardoor de boel verstopt raakt.

Th. Barenbrug (21 juni 2008, 02:02)

Deze energievorm levert niks op.
Brandende bezine is heet. Daar komt behoorlijk wat energie uit, die je kunt gebruiken om een motor aan te drijven. In die motor wordt benzine evengoed verbrand, maar dan slim, zodat je met de energie wat kunt doen.
Ben je wel eens omgeblazen door de wind? Daar kun je wat mee: zeilen of een molen laten draaien, wat in wezen hetzelfde is. Die energie voel je al zitten in de wind. Zit je in de zon? Je voelt de warmte. Daar kun je wat mee!

Sommige chemische reacties leveren behoorlijk veel warmte op. Zijn het redox-reacties, waarbij lading wordt overgedragen, dan kan die lading ook via een stroomdraad lopen, en kan de vrijkomende energie worden gebruikt. Zo werkt een batterij. Dat het gaat werken voel je bij de spontane reactie al: die wordt warm.

Nu naar dit verhaal. Heb je wel eens zout en zoet water gemengd? Warm wordt dat he! Nou, ontzettend heet, toch? Daar kun je vast wel veel energie uit halen??? ... Helaas, als je zeewater en kraanwater van dezelfde temperatuur mengt, voel je met je hand geen verschil. Zo weinig energie komt daarbij vrij. Kortom, een kansloos project, waar weer heel wat subsidie mee wordt verspild.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje