Nieuws/ Echte mannen werken fulltime /reageer

door: Anne van Leeuwen
over: personeel, businesstrends, sociologie, beleid
op: 31 maart 2008

Mannen houden niet van parttime werken. Het verdient minder, de kans op doorgroeien is kleiner en bovendien is het funest voor de mannelijkheid. Dit blijkt uit onderzoek (pdf) van FNV Bondgenoten onder duizend mannen en vrouwen. Van alle ondervraagden is een vijfde het eens met de stelling “Echte mannen werken fulltime”. Ook van de mannen die zelf wel in deeltijd werken, is 16 procent het hiermee eens.

Zeven

Momenteel durft een op de zeven mannen het aan om parttime te werken. Van alle fulltime werkende mannen geeft slechts 16 procent aan minder te willen werken. De papadag is overigens wel in opkomst: van de fulltime werkende mannen met kinderen wil maar liefst 65 procent in deeltijd werken.

Salaris

66 procent van de fulltimers werkt de hele week met als belangrijkste reden het salaris. Ruim driekwart van de fulltime werkende mannen denkt moeilijker rond te komen met een parttime salaris. Ze denken bovendien dat parttime werken een negatieve invloed heeft op hun carrière. 61 procent van de fulltime werkende mannen denkt als parttimer minder kans te maken op promotie.

Baas

59 procent vindt dat leidinggevenden niet in deeltijd kunnen werken. En 58 procent van de fulltime werkende mannen denkt dat hun baas het niet goed vindt als zij minder gaan werken.

Dit bericht verscheen eerder op InFeite

Reageren via Facebook

Reacties