Een nieuw businessmodel voor het voetbalveld /reageer

Een nieuw businessmodel voor het voetbalveld

Soccer Matrix is een zeshoekig speelveldje waarbinnen voetballers dankzij een softwareprogramma en een computergestuurde stem verschillende trainingsvormen kunnen afwerken. Het apparaat komt van Kelly Sumner, de ex-ceo van Grand Theft Auto-ontwikkelaar Take-Two en Guitar Hero-developer RedOctane.

Curtis Martels, eigenaar van opleidingsinstituut Players Club Nederland, is één van de eerste licentiehouders van Soccer Matrix. Sinds een half jaar heeft hij het recht om als honderd procent aandeelhouder Soccer Matrix te verkopen in typische voetballanden als Nederland, Duitsland, Spanje en Brazilië.

In de sfeer van de Wii

Het product werd door Sumner bedacht uit teleurstelling over de kwaliteit van de Engelse voetbalscholing, zegt Martels: “Hij bouwde voort op het idee om steeds links en rechts stoelen om te schieten. Spelers kunnen met het ding ook tegen elkaar ‘battlen’, door in dezelfde sfeer als een Wii of PlayStation het spel en scores op een scherm in beeld te krijgen. De Soccer Matrix slaat statistieken over hun prestaties, zoals kracht, accutaresse en snelheid op in een computerapplicatie en communiceert ze terug.”

Martels biedt Soccer Matrix op verschillende manieren aan. “Het is als los product of in de vorm van opleidingsprogramma’s over een periode van twee jaar te betalen. Voor de klanten die hiervoor kiezen, komt Soccer Matrix als verhuurproduct binnen een club of netwerk beschikbaar, ondersteund met alle nodige tools. Niet alleen de voetbalwereld is een afzetmarkt, het principe is ook over te dragen naar de buitenschoolse opvang, fysiotherapie, hersteltraining, de fitnessbranche en de bokswereld, omdat een voetbal makkelijk door bokshandschoenen te vervangen is en nog altijd dezelfde uitdaging biedt.”

Ook voor training van consultants

De consumentenmarkt heeft nog geen prioriteit: op dit moment kost een Soccer Matrix 899 euro exclusief BTW. Martels legt uit: “Over drie jaar is Soccer Matrix zo doorontwikkeld dat het goedkoop en klein genoeg is voor thuisgebruik en er helemaal geen softwareondersteuning meer aan te pas hoeft te komen. Vanaf dan richt ik me pas op de consument. Ik ben benieuwd welke van onze verkooplanden het snelst groeit… ik zet in op Nederland en Brazilië.”

Tot die tijd zet Martels zijn netwerk in om het product aan de 350 amateurclubs in zijn netwerk te verkopen. Daarnaast ziet hij kansen in een heel andere markt, als trainingstool voor corporate managers, om hun concentratievermogen te verbeteren. Martels: “We zijn in de afrondende fase om voor een van ’s werelds grootste consultancybureaus op elk kantoor een Soccer Matrix te plaatsen.”

Bekijk de video om te zien hoe de Soccer Matrix werkt:

Lees een uitgebreid interview met Curtis Martels op de website van Sprout.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sprout

Sprout is het ondernemersmerk van Nederland. Via web, print, events en boekjes ondersteunt het ondernemers bij hun groei-ambities.