Een op drie werkende Nederlanders vindt baan saai /reageer

Een op drie werkende Nederlanders vindt baan saai

Maar liefst 35 procent van de Nederlanders vindt hun werk stiekem slaapverwekkend. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.004 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door PanelInzicht. De belangrijkste reden hiervoor lijkt een gebrek aan uitdaging. Zo heeft bijna de helft van alle respondenten het gevoel dat zij momenteel onder hun niveau werken.

Jongeren vervelen zich het meest: 54 procent van de ondervraagden tot dertig jaar vindt hun baan stiekem saai en maar liefst 55 procent van hen is ervan overtuigd dat zij momenteel onder hun niveau werken. Vince Franke van Acties.nl schrikt hiervan: “Vooral bij jongeren die met hoge verwachtingen aan hun eerste baan beginnen, is het afbreukrisico groot. Als werkgever wil ik mijn medewerkers – jong en oud – daarom zoveel mogelijk positief uitdagen en verrassen. Niet alleen doorbreekt dat de sleur, ook de sfeer binnen ons bedrijf wordt er beter van.”

Baanwissel

Ondanks alle onvrede durft maar liefst 48 procent van de werkende Nederlanders niet van baan te wisselen. Voor de helft van alle ondervraagden is financiële zekerheid en het eventuele verlies van inkomsten de belangrijkste reden om trouw te blijven aan hun huidige werkgever. Opvallend genoeg geldt dit vaker voor mannen (53 procent) dan vrouwen (45 procent). Wanneer zij met behoud van salaris een andere baan krijgen aangeboden, zou maar liefst 29 procent van alle respondenten direct ontslag nemen. “Voor de meeste Nederlanders is het salaris de enige bron van inkomsten”, legt Franke uit. “Hoe ouder je wordt, des te meer financiële verantwoordelijkheden en verplichtingen je doorgaans draagt. Het is niet gek dat veel respondenten liever eerst financieel de schaapjes op het droge willen hebben voordat zij bijvoorbeeld kiezen voor zingeving.”

Toch is het niet altijd verstandig om voor geld te kiezen. Zo waarschuwt het onderzoek voor de gevaren van een eventuele bore-out, door het langdurig onder je niveau werken. Franke: “Ik was me er niet van bewust dat er zoiets bestond als een bore-out, totdat een van mijn medewerkers er last van kreeg. We hebben toen samen met de bedrijfsarts gekeken naar hoe we zijn functie spannender konden maken. Uiteindelijk bleek het stimuleren van eigenaarschap en extra verantwoordelijkheid op projecten de oplossing.”

Meer weten? Bekijk dan de onderzoekspagina op www.acties.nl/#onderzoek

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.