Een op vijf Nederlanders: "Netflix en smartphone slechte invloed op mijn relatie" /reageer

Een op vijf Nederlanders: "Netflix en smartphone slechte invloed op mijn relatie"
  • door: Redactie Sync
    over: internet, mobiel, computer
    op: 19 oktober 2018
  • Acties.nl heeft onderzoek gedaan naar het effect van de smartphone en Netflix op ons seksleven

  • Veertigers ondervinden in de slaapkamer de meeste hinder van beide beeldschermen

Maar liefst 17 procent van de Nederlanders zegt dat zij door het enorme aanbod aan films, series en televisieprogramma’s op Netflix en/of andere (digitale) alternatieven, minder vaak seks hebben met hun partner dan ze eigenlijk zouden willen. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van Acties.nl, onder 1.110 Nederlanders in een relatie. Daarnaast zegt bijna een kwart van hen dat de smartphone een negatieve invloed heeft op hun relatie.

Mannen zijn met 20 procent het meest kritisch over de invloed van Netflix op hun seksleven. Van de vrouwen zegt 15 procent door series, films en televisieprogramma’s minder seks te hebben met hun partner dan ze eigenlijk zouden willen. “Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende series, films en televisieprogramma’s om te volgen”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Wanneer er een nieuw seizoen van bijvoorbeeld Game of Thrones online staat, willen mijn vriendin en ik die het liefst meteen gaan bingen. Dan schieten de ‘spannende zaken’ er nog weleens bij in.”

Smartphone en seks

Niet alleen televisie, maar ook de smartphone blijkt voor een aanzienlijk deel van de ondervraagden een seksuele spelbreker te zijn. Maar liefst 23 procent van hen zegt dat zijn seksleven weleens te lijden heeft onder het eigen smartphonegebruik of die van de partner. Van alle leeftijdscategorieën lijkt de seksualiteit van veertigplussers het meest vatbaar voor een negatieve invloed van de smartphone (46 procent). Opvallend genoeg ligt dit percentage onder jongeren veel lager; slecht 34 procent. Franke: “Dankzij de smartphone zijn we tegenwoordig altijd online. Dit betekent helaas ook dat we altijd bereikbaar zijn voor onze werkgever. Niks is zo onaantrekkelijk als een partner die in zijn of haar vrije tijd werkgerelateerde e-mails beantwoordt.”

Netflix of ‘normale tv’?

Maar liefst veertig procent van de ondervraagden zegt vaker naar Netflix en/of andere digitale alternatieven te kijken dan naar ‘normale televisie’. Vooral jongeren zijn een groot voorstander van deze digitale alternatieven. Zo zegt maar liefst driekwart van hen vaker te Netflixen dan dat zij naar de vaste programmering kijken. Opvallend is het verschil tussen jonge vrouwen (77 procent) en jonge mannen (66 procent). Franke: “Het lijkt erop dat jonge vrouwen grootgebruikers zijn wanneer het om Netflix gaat. Een reden hiervoor kan zijn dat de meeste vrouwenseries gewoon met het nieuwste seizoen op Netflix of Videoland staan, terwijl ze op televisie eindeloos oude afleveringen herhalen.” Ondanks de steeds grotere keuze in televisiekijken en streamen, blijkt dat een vijfde van de ondervraagden weleens ruziemaakt over ‘de afstandsbediening’.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.