Eerste platform voor duurzaam, lokaal geproduceerde houtproducten /reageer

Eerste platform voor duurzaam, lokaal geproduceerde houtproducten
  • door: admin
    over: duurzaam
    op: 2 oktober 2017
  • Wooden Amsterdam verzendt haar producten CO2-neutraal

  • Wooden Amsterdam is het eerste platform voor duurzaam en lokaal geproduceerde houtproducten

Wooden Amsterdam is het eerste platform voor duurzaam en lokaal geproduceerde houtproducten. Het platform wil bijdragen aan een beter klimaat en werkt daarom vooral samen met kleine ateliers, die met verantwoord hout werken. Ook draagt het een deel van de omzet af aan de opbouw van Boliviaanse bossen. De producten van Wooden Amsterdam worden wereldwijd verkocht en sinds kort ook bij het circulaire paviljoen ‘Circl’ van ABN Amro.

“We zijn verheugd met deze samenwerking, die tot stand kwam met Cartoni Design dat verantwoordelijk is voor de winkel. Het onderstreept de ambities van Circl op het gebied van duurzaamheid. Tegelijkertijd laat het zien dat we worden opgemerkt als een partij die het verschil wil maken met lokale en duurzame producten. Hiermee krijgt Wooden Amsterdam steeds meer wortels in Amsterdam om een duurzame lifestyle te promoten”, aldus Wieger Josemans (27), oprichter van Wooden Amsterdam.

Producten van Wooden Amsterdam zijn al langer te vinden bij de iAmsterdam winkels, andere winkels in Nederland en worden tot in New York verkocht. Circl is recent geopend en verkoopt ook producten van Marie Stella Maris en Secrid.

Duurzaamheid troef

Veel producten die te krijgen zijn via Wooden Amsterdam worden lokaal geproduceerd. Hierdoor is er minder transport en dat bespaart CO2-uitstoot. Daarnaast worden de artikelen geproduceerd met duurzaam hout, wat ook een positieve impact op het milieu heeft. Daarbij verzendt Wooden Amsterdam haar producten CO2-neutraal.

Wooden Amsterdam doneert een procent van de totale omzet aan het regenwoud. Dit gaat via ‘Trees for All’: een stichting die onder andere in Bolivia bestaande bossen onderhoudt en nieuwe plant. Dit is niet alleen goed voor milieu en natuur, maar genereert ook een inkomstenstroom voor de lokale bevolking. De stichting heeft miljoenen bomen geplant en wordt gezien als Nederlands meest ervaren partij op dit gebied.

Amsterdamse houtproducten

Er is een breed scala aan artikelen beschikbaar via Wooden. Interieurproducten, producten voor op kantoor of als dagelijkse accessoire, zoals houten horloges. Wooden biedt een platform aan andere merken met een voorliefde voor hout, design en duurzaamheid. Ook voert het een eigen lijn met diverse houtartikelen.

Josemans: “Illustratief voor Wooden Amsterdam is de symboliek van Amsterdam. We zijn trots op onze oorsprong en laten die dan ook vaak terugkomen in onze ontwerpen. Er is een toenemende interesse voor Amsterdam en producten die hier vandaan komen. Dat onderscheidt ons van de rest. We zien daardoor het merendeel van onze orders uit het buitenland komen, ook voor deze typisch Amsterdamse ontwerpen.”

Familiebedrijf

Wooden Amsterdam is ooit begonnen met de verkoop van slechts een product: de Trobla. Een houten versterker voor smartphones. De Trobla is in meer dan zestig landen verkocht. Wooden Amsterdam is een echt familiebedrijf. De vader, moeder en zus van oprichter Wieger Josemans ondersteunen hem op diverse onderdelen van het bedrijf.

Reageren via Facebook

Reacties

Over admin