Nieuws/ Eet je aardappels met aardappels /3 reacties

door: Merien ten Houten
over: milieu, regelgeving, businesstrends, voedsel
op: 15 oktober 2007

Het plastic zwerfvuil rond de lokale snackhut is wellicht op korte termijn verleden tijd. De toekomst van wegwerpbestek en -servies groeit op het land.

In de VS ontstaat momenteel snel een markt voor nieuwe wegwerpproducten. Sinds deze zomer is het bijvoorbeeld verboden voor restaurants en andere eetgelegenheden in San Francisco om polystyreen te gebruiken - het materiaal waar veel wegwerpbekertje en -bakjes van gemaakt zijn.

De Belgisch Nederlandse producent van toebehoren voor vliegtuigcatering De Ster levert tegenwoordig bestek op basis van aardappelzetmeel. Het gaat om een biologisch polymeer dat samen met het Duitse BIOTEC is ontwikkeld. De eigenschappen van dit materiaal komen overeen met die van conventionele kunststoffen.

Spudware is een Amerikaanse startup die bestek en servies maakt van 80% aardappelzetmeel en 20% sojaolie. Het alternatief voor plastic bestek voelt aan als hoogwaardige kunststof. Het is zelfs afwasbaar en herbruikbaar. Maar het is ook binnen een half jaar volledig biologisch afbreekbaar.

Verschillende soorten bestek en servies op biologische basis zijn verkrijgbaar via vegware.co.uk, voor als je zelf een keer aardappels met aardappels wilt eten.

Reageren via Facebook