Reacties/ Eindelijk: glutenvrij brood dat is te eten printlink


Saskia (21 maart 2011, 14:48)

Melkeiwitbolletjes.. Helaas hebben veel glutenintoleranten ook te kampen met een lactoseintolerantie. Het lijkt mij dat dit nieuwe brood niet voor hen bedoeld is. Verder klinkt het alsof er wel erg veel (chemisch) aan gesleuteld en gemanipuleerd moet worden voordat er een normaal glutenvrij brood in de winkel (?) zal liggen. Moet je maar net willen, zeker als je als glutenintolerante gewend bent je eigen brood te bakken ken je alle ingrediënten. Ik zou niet meer terug willen naar prefab, supermarkt- of bakkersbrood.

Vlozaad (Fiberhusk) doet hetzelfde als die 'eiwitbolletjes'. 100% natuurlijk en dat bindt je brood. Met het juiste recept kun je er heerlijke en samenhangende broden mee bakken.

Diana (21 maart 2011, 15:30)

@Saskia
Bak jij zelf glutenvrij brood? ik ben al een tijdje opzoek naar een goed recept.

jolet (21 maart 2011, 22:23)

Kan iemand mij iets meer vertellen over dit vlozaad/fiberhusk.

linda (22 maart 2011, 12:55)

Ook ik ben op zoek naar een goed broodrecept. Ik heb een afk bakmachine en een goede oven, maar het lukt me maar niet om een goed brood te bakken. Dus graag een goed recept (liefst voor bruinbrood)

Saskia (24 maart 2011, 18:30)

Sorry voor de late reactie Linda, Diana en Jolet!

@Diana en @Linda
Ja ik bak zelf - bijna dagelijks - glutenvrij brood voor 2 kids en mezelf. Maar het is niet alleen glutenvrij, maar ook gistvrij. Via het coeliakieforum www.coeliakieforum.nl) kun je recepten zoeken. Daar staan allerlei recepten met reacties en bevindingen. Als je gist verdraagt, adviseer ik je daar een fijn recept uit te zoeken en te gaan experimenteren. Gluten- en gistvrij is namelijk weer een hele andere tak van sport. Zoek je ook gistvrij wil ik je graag wat recepten doen toekomen (mailadres?)

Teffmeel is goed voor bruin brood (in combinatie met rijst- en boekweitmeel). Zelf merk ik dat de kleinste verandering van ingredienten of baktijd etc al snel een heel ander resultaat oplevert. Maar vlozaad is een uitkomst. Het brood is ook de volgende dag nog goed! (Zonder vlozaad meer kruimels dan brood). Een eetlepel arrowroot (natuurwinkel) helpt het brood overigens ook binden (johannesbroodpitmeel kan ook).

@Jolet: Fiberhusk komt van de Linderoos. Een skandinavisch merk en is verkrijgbaar bij sommige natuurwinkels. Bij de natuurwinkel in Heemstede verkopen ze het en in Utrecht bij de glutenvrijshop aan de rijnstraat maar is verder ongetwijfeld ook via het internet te koop. Een doos/zakje kost ruim zes euro. Het is een 100% natuurlijk middel en is verzachtend voor de darmen. Ik gebruik er p/brood meer van dan op de verpakking staat 1 á 2 eetlepels (maar anderen zelfs 3) = ook afhankelijk van hvh meel.

Saskia (24 maart 2011, 18:33)

@Jolet: PS de dosering 10 minuten van tevoren laten oplossen (en roeren) in de vocht volgens recept (sinaasappelsap/melk/water, wat je gebruikt). Het vlozaadpoeder absorbeert het vocht en wordt een soort behanglijm wat je mengt met het meel en overige ingrediënten.

lekkere crackers (7 juni 2011, 14:29)

Beste mensen,

Ik maak voor de verkoop ook heerlijke en verse glutenvrije crackers zonder enige chemische middelen, suiker, olie, e-nummers of wat dan ook. De crackers zijn 100% glutenvrij en biologisch!

Mocht je interesse hebben, dan kan je een mailtje sturen naar lekkerecrackers@gmail.com

De crackers worden alleen op bestelling gemaakt.

Groetjes,
Lekkere Crackers
ps ik heb nog geen website, maar hoop snel online te zijn

Joy (7 juni 2011, 14:43)

Beste Saskia,

Ik heb coeliakie en ben ook erg gevoelig voor gist en lactose. Wij zijn heel erg benieuwd naar een gist/glutenvrij broodrecept.

Wisten jullie dat het heaven voor ons is in Duitsland?
Waanzinnig veel keuzes uit verschillende verse glutenvrije zuurdezembroden van de bakker.

Echt belachelijk dat wij hier zo verschrikkelijk achterlopen en onze gezondheid zo achteruit gaat.

Alvast dank
Joy

Walther (27 juni 2011, 10:37)

Gebruik Spa Rood ipv gewoon water en het brood rijst en is luchtig.

inge (25 oktober 2011, 12:52)

ik gebruik altijd xanthaamgum, ongeveer 1 eetlepel per brood.
www.glutenvrijemarkt.com

Tine (12 februari 2012, 12:28)

hoe komt het dat brood zonder gluten toch kan rijzen want normaal zorgen de gluten ervoor dat het deeg elastische is en dat houdt dan het koolzuurgas tegen. gluten vrij brood kan ook rijzen maar wat zorgt daar voor?

Loes van Aert (18 juli 2012, 09:45)

Waar kun je dit glutenvrij brood wat te eten is, kopen?
Groet, Loes

roelf (7 september 2012, 08:22)

pas sinds kort weet ik dat ik glutenallergie heb. nu probeer ik er achter te komen of ik beter zelf kan mixen en in een bakvorm bakken of met een broodbakmachine. wat is jullie ervaring?

Karin (8 december 2012, 20:22)

Hoi Saskia,
Kun je mij het gistvrije recept toemailen?
Hartelijk dank!

Groetjes karin

Sonja (2 januari 2013, 22:19)

Hier bak ik voor Jayda (3) en mijzelf.. Met broodbakmachine.. Ik gebruik de Consenza mix voor witbrood.. Ik voeg ook fiberhusk toe en lijnzaad.. Het verschilt per keer hoe vers het is/blijft helaas....

Leonie (17 januari 2013, 17:44)

Wie kan mij helpen aan een recept voor een glutenvrij brood zonder gist?

anouk (3 februari 2013, 09:14)

Hallo mensen,

Heeft iemand voor mij een goed recept (ook geschikt voor de broodmachine) dat echt lekker is en ook niet de 2e dag uitelkaar valt.

Misschien hebben jullie ook voor mij winkels of ketens die allerlei glutenvrije produkten verkopen? Hier in Nederland is het bedroevend weinig.
Ik woon in zuid/limburg

Alvast bedankt voor de voor mij enorme hulp.

Anouk

Emmanuel (13 februari 2013, 13:00)

Vraag aan Saskia. Heb een kleindochtertje dat glutenvrij, gistvrij, lactose- en eivrij moet eten. Kunt u mij aub enkele recepten doorsturen. Alvast bedankt

mirjam (17 februari 2013, 12:15)

Ik ben ook opzoek naar een gist en glutenvrij broodrecept voor de broodbakmachine. Kan iemand mij helpen?

petra (28 maart 2013, 12:29)

Een lekker recept voor glutenvrij brood met vlozaad is te vinden op deze receptenblog: http://www.zoett.nl/recepten/vlozaad-brood-zelf-bakken/

Dit brood bak je niet met de broodbakmachine maar in de oven. Toch is het ontzettend makkelijk om te maken en geeft het geen troep. Gewoon alle ingredienten (lijnzaad, pitten, noten, vlozaad) in een vorm, water erbij, paar uur laten staan en dan afbakken. Supersimpel maar ontzetten lekker.

Beste Saskia (24 april 2013, 09:40)

Wat fijn om te weten dat je eventeel wat recepten voor gist vrij brood zou willen sturen , ik moet namelijk beginnen dieeten en wou daarom zelf brood bakken .
hierbij mijn @ mail adres dewildekurt@hotmail.com

Met vriendelijke groetjes
Kurt

youri (28 juni 2013, 20:05)

@saskia

Beste Saskia,

Ik heb ook wel interesse in jouw recepten.
Als je een paar recepten naar mijn mail zou willen sturen zou fantastisch zijn!
(email is youriluimes@hotmail.com)
Ik ben ook opzoek naar een lekker brood en heb al veel uitgeprobeerd.

Alvast bedankt!
Youri

Gaby Brinckman (9 juli 2013, 18:37)

Saskia,

Wat ben jij goed bezig zeg!
Mag ik ook recept(en) voor gluten- , lactose- en gistvrij brood?
Ik gebruik bakpoeder in plaats van gist. Het enige nadeel is dat ik de temperatuur nog aan het uitzoeken ben, die moet namelijk hoger zijn.
Maar hoe hoog...?

Mandy (30 augustus 2013, 09:50)

Hi Saskia,

Ik ben "nieuw" op gebied van zelf broodbakken ;-) maar omdat ik mijn boterham zo nu en dan best mis heb ik een broodbakmachine aangeschaft en ben ik nu op zoek naar recepten voor lekker gluten-, lactose- en gistvrij brood. Ik las je blog en ben erg benieuwd naar je recepten. Zou je mij wat recepten kunnen mailen?

Alvast bedankt!

Mandy

Tjar (31 augustus 2013, 12:37)

Beste Saskia,

Ik zou ook graag de recepten ontvangen voor gluten/gistvrij brood. Wie weet dat hier iets tussenzit wat ik wel kan. Kom er vaak achter dat er toch nog een ingredient bij zit die ik ook niet mag hebben.

fam.v.dortmont@gmail.com

alvast enorm bedankt voor de moeite...

Groetjes, Tjar

Tineke (2 september 2013, 14:45)

Hallo Saskia,

Zou je mij ook de recepten willen mailen van glutenvrij brood?

Heel erg bedankt alvast.

Groetjes,
Tineke

Elvera (3 september 2013, 20:36)

Ook ik ontvang graag recepten voor glutenvrij, graanvrij en gistvrij brood wat toch echt op "normaal" brood lijkt. Dit voor onze dochter, ze kan er maar niet aan wennen :( Tranen vloeien bijna dagelijks. Vandaag wel een goed bakmix gevonden en gebruikt. Dit vond ze erg lekker. Maar dit is zo prijzig! Graag maak ik het namelijk zelf voor haar.

Alvast bedankt!

Sonja (20 september 2013, 12:45)

Hallo Saskia,

Jij lijkt me de experte te zijn op gebied van glutenvrij en lactosevrij brood.
Ook graag de recepten aub op mailadres info@lapuravida.be. Ze mogen ook van anderen komen, als ik maar een houvast heb om aan de slag te gaan.

Alvast bedankt.
Sonja

Inge (20 september 2013, 23:07)

Beste Saskia
Ik sluit me graag aan bij de vorige mailers over de vraag voor recepten doe gluten, gist en lactose vrij zijn. Zou je aub iets willen mailen aan me op i.balk.leurs@gmail.com
Alvast bedankt!

Willemien (21 september 2013, 20:35)

Sinds enige tijd heb ik een zeer streng dieet. Met name moet het gistvrij, glutenvrij en eivrij zijn (ook melkvrij, maar ik gebruik nu rijstmelk). Zou graag wat recepten toegestuurd krijgen. De broden die ik nu bak mislukken steeds en sommigen zijn niet te eten dat ik ze weg moet gooien (dure grap). Ze zijn te droog ene xtreem compact.

Graag ontvang ik goede recepten.

Willemienh.h@hotmail.com

Bedankt alvast.

Saskia1234 (25 september 2013, 13:30)

Hallo Saskia,

Je krijgt veel verzoeken om je recepten, ik wil ze ook graag ontvangen. Je bericht is van 2011 dus ik ben benieuwd of je dit verzoek nog krijgt. Mijn @dres is sasgo.on@gmail.com

Groeten, Saskia

coby (27 september 2013, 14:27)

hallo Saskia,

Ik woon in Canada en ben gevoelig voor gluten en gist. Zou heel erg graag wat recepten ontvangen voor een recept om lekker brood te bakken. Zou jij me hier bij kunnen helpen?
Mijn adres is p.peeters@tcc.on.ca

groetjes Coby

karlien stolper (28 september 2013, 11:48)

Kunt u mij mischien een paar goede recepten sturen voor tarwevrij dieet
Ik weil vooral graag recepten voor brood in de broodbakmachine, pannekoeken en pizza

Anne-Marike (7 oktober 2013, 16:16)

Ben nu een half jaar glutenvrij aan t eten en lekker brood mis ik nog elke dag!!!! Saskia, ik zou heel graag je recept ontvangen!!! Alvast bedankt, Anne-Marike (priesewies@hotmail.com)

Michelle Plug (15 oktober 2013, 15:31)

Ook ik moet glutenvrij gaan eten en ik zou erg blij zijn met het recept voor lekker brood. (mici75@gmail.com)

Alvast bedankt!

dAAnpino (18 oktober 2013, 23:34)

Hallo Saskia,

Ook zou onwijs graag een recept hebben voor gluten-vrij, gist-vrij en lactose-vrij brood. Ik heb een gloednieuwe broodbakmachine en kan bijna niet wachten op je recept!!!

Oh en nog een vraagje... kan je ipv vlozaad ook psyllium husks gebruiken?

Ik heb zelf trouwens drie versies van een onwijs lekker zadenbrood op mijn blog staan. Deze is gluten-vrij, gist-vrij, lactose-vrij en ei-vrij

http://daanpino.wordpress.com/2013/08/28/nuts-seeds-bread/

Caroline (12 november 2013, 18:35)

Ik ben op zoek naar recepten van gluten en gistvrijbrood voor een broodbakmachine. Alvast bedankt voor je moeite.

tineke (31 december 2013, 20:53)

Heel graag zou ik een recept ontvangen van gist- en glutenvrij brood.
Het liefst voor in de broodbakmachine. Heb je dat niet dan graag een ander.
Iets is beter dan niets:)
Thanks!

Annelies (19 januari 2014, 14:16)

Hallo Saskia;

Zou je mij ook wat recepten voor brood in de broodbakmachine willen sturen?
Het gaat dan om glutenvrij,gist
vrij en lactosevrij brood.
Alvast bedankt voor je reactie.
Annelies

Tim (23 januari 2014, 15:21)

Ik ben op zoek naar glutenvrije brood recepten voor in een brood bak machine. Wie heeft leuke, lekkere recepten?!

Merel (23 januari 2014, 17:32)

Hallo Saskia,

Ik lees dat jij een goed recept hebt voor glutenvrij en ei vrij en gistvrij brood, wat niet al te ingewikkeld is. Zou je mij dit ook willen toesturen?
Alvast hartelijk bedankt! (allemaal@home.nl)

Esther (2 februari 2014, 12:23)

Hallo Saskia,

Voor mijn dochter (6) zoek ik een goed recept voor het bakken van een smakelijk gluten-, gist-, lactose- en ei-vrij brood in de oven.

Kun je mij jouw recepten mailen? (daniel_esther@hotmail.com)

Alvast bedankt!
Esther

Mirjam (3 februari 2014, 20:28)

Hoi Saskia,

Zou je me het glutenvrij recept voor brood toe willen sturen? Je zou me een groot plezier doen. Alvast bedankt!
Groetjes Mirjam

Raul Martin (4 februari 2014, 13:36)

Hallo,

Mag ik zou ook graag je recept(en) voor gluten- , lactose- en gistvrij brood willen ontvangen?
Ik gebruik momenteel enkel rijstmeel en bicarbonaat in een broodmachine, maar heb geen mooi resultaat. Veel te plat...

Alvast hartelijk bedankt !

Vanden Bosch Sebastien (5 februari 2014, 12:50)

Beste,

Ik ben allergisch aan gluten, vele graansoorten, gist en meer..
Ik heb al verschillende broden proberen te bakken maar zonder een goed resultaat. Daarom ben ik zeer benieuwd naar jouw recepten.
Kan je ze mij via mail doorsturen.

Alvast bedankt,
Sebastien

Jennine (13 februari 2014, 12:10)

Hallo Saskia,

De zoveelste op rij die graag haar eigen glutenvrije brood bakt, zonder ongezonde toevoegingen. Helaas zijn mijn pogingen tot nu toe nog steeds zonder goed resultaat. Graag ontvang ik je gluten- en gistvrije recept!

Alvast bedankt en groet,
Jennine

Josje (22 februari 2014, 23:44)

Heb je voor mij ook het recept voor gluten en giftvrij brood voor de oven en de broodbakmachine?
Gr. Josje

vidya (27 februari 2014, 17:05)

Beste Saskia.
Ik lees je site en zou ook graag recepten willen ontvangen voor een glutenvrij brood.
Met vriendelijke groet, Vidya vdunkijacobs@hotmail.com

carla (28 februari 2014, 12:52)

Hallo Saskia,

Mijn zoontje 6 jaar heeft een glutenintollerantie en helaas vind hij tot op heden alle diverse soorten brood die ik gekocht heb niet lekker. (ik trouwens ook niet).
Zou ik een recept voor een lekker brood van je kunnen krijgen?

geetje (1 maart 2014, 17:50)

Ik gebruik de bakmix voor bruinbrood van Consenza. Door deze met lauw water te mixen ipv koud, rijst het brood goed! Een snufje suiker, beetje zout, zakje gist en mixen maar!
Ik doe er een handje lijnzaad en sesamzaad door, of italiaanse kruiden met olijfjes zongedroogde tomaat en pompoenpitten, of rozijnen en noten. Heerlijk!
Ik bak het brood in een bakblik die ik vroeger gebruikte voor brownies, een vierkant blik. Ik heb dus altijd lange platte sneden brood.

Ria (6 maart 2014, 13:28)

Ik ben heel erg overgevoelig voor gluten,lactose, gist en suiker. Nu eet ik al meer dan een jaar 3 x warm eten en dat kan ik onderhand niet meer zien.

Ik zou zo graag brood willen bakken, maar daar mag dan absoluut niets in zitten van bovenstaande producten.

Wie kan/wil mij helpen?

vriendelijke groet,
Ria

Esther (7 maart 2014, 20:41)

Ik bakte tot nu toe brood van amandelmeel, kastanjemeel met nariumbicarbonaat, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Erg lekker, hoeft niets op. Maar het is een erg duur notenjaar. Ben dus op zoek naar andere glutenvrije/ lactosevrije/ gistvrije recepten.
Saskia, ik ben ook al benieuwd naar je recept(en).
Alvast bedankt, E

lis (8 maart 2014, 10:48)

Hallo saskia,
ook ik loop al enige tijd te stoeien met verschillende recepten voor gluten, lactose en gistvrij brood. Helaas tot op heden nog steeds geen echt lekker recept gevonden. Graag ontvang ook ik jou recept voor brood, ik gebruik zowel de oven als de broodbakmachine. Alvast hartelijk dank! (xlis1989x@hotmail.com)

Weltevreten (14 maart 2014, 22:28)

Op weltevreten.nl staan een aantal broodrecepten. Simpel te maken, zonder al die zetmeelproducten, maar gewoon met meel, water, (gist), zout en xanthaangom om te binden. Een eitje als emulgator. Ook zuurdesembroodrecepten(dat vergt natuurlijk wel enige voorbereiding). Die blijven het langst lekker. Succes!

Siem (22 maart 2014, 17:21)

Hoi Saskia,

Ik ben opzoek naar een brood zonder gluten, lactose, gist, suiker en ei.

Zou je mij een recept kunnen sturen?

Misschien is het wel handig om het hier te plaatsen aangezien zoveel mensen erom vragen.

Mvg,

Siem

vanlent2000@live.nl

Jenne (30 maart 2014, 20:09)

Hallo Saskia,
Voor mijn zoontje van 7 jaar zou ik ook graag een goed recept willen ontvangen
Ik zou ook graag je recept voor brood willen ontvangen.

Vriendelijke groet Jenne

Hanna (6 april 2014, 19:32)

Hoi Saskia, zou ook ik recepten van je mogen ontvangen? Gist, gluten, ei, zonnebloem, melkvrij. pfff, wat een uitdaging zet. Het liefst ook zonder pitjes. :-)

Hanna (6 april 2014, 19:33)

oja, naar hannavdg@gmail.com alsjeblieft. Alvast bedankt!

pea (6 april 2014, 20:45)

hallo
ik zou graag recept ontvangen van gluten en gist en lactose en tarwe vrijen brood
en ook ontbijtkoek wel graag bruin heb trage darmen
heel erg bedankt

veronique (7 april 2014, 11:30)

Hallo,
ook ik had graag glutenvrije recepten voor brood ontvangen.
Mijn man blijkt sinds kort glutenintolerant.
Ik heb al een paar vreemde schepsels gemaakt (op de manier hoe ik vroeger gewoon brood maakte, maar dit rijst niet...)
dus superbedankt om me wat recepten te mailen op veroniquezwakhoven @ live.be

Roestie (15 april 2014, 13:26)

Hallo Saskia,

Ik zou ook graag gluten- en gistvrije broodrecepten willen op mijn email: astridm.roest@gmail.com
Alvast bedankt.
Het liefst ook nog suikervrij of in ieder geval minimaal.

Blomke (20 april 2014, 20:44)

Hallo Saskia,

Graag zou ik recepten willen ontvangen voor het bakken van brood/cake. Gistvrij/Lactosevrij/Suikervrij.
Alvast veel dank.

Groetjes Blomke

Ellie (23 april 2014, 10:57)

Beste Saskia, zou je mij het recept van het glutenvrijbrood en gastvrije brood willen door mailen s.v.p.
Ben er zeer benieuwd naar

Groetjes Ellie

Mary (29 april 2014, 12:52)

Hm ik ben benieuwd of al deze mensen hierboven ook werkelijk een recept gekregen hebben??
dan zou ik er natuurlijk ook 1 willen
gluten, lactose, melkeiwit, suiker en gistvrij, eieren mag ik dan weer wel
mpalotz@scarlet.nl

Caspertje (11 mei 2014, 15:20)

Kunnen jullie mij aan een gluten en gist vrij recept helpen?
Ook hoe ik dit in de Bb machine moet doen en wel gluten vrij programma of niet. In het gewone programma zie ik dat het brood veel langer rijst...
Bij voorbaat dank...

Brigitta (21 juni 2014, 15:52)

Hallo Saskia,

Zou je mij het recept van het glutenvrij/gistvrij brood willen door mailen s.v.p.?

Alvast bedank.

miriam (6 juli 2014, 13:56)

Hoi, zoals je waarschijnlijk wel zult begrijpen ben ik ook dringend op zoek naar een gluten, gist en melk vrij broodrecept. Dus hopelijk wil je het mij ook doorsturen. Mijn zoon zou je heel dankbaar zijn. En im ook natuurlijk. Alvast bedankt, Vriendelijke groeten Miriam

M. (13 juli 2014, 21:56)

Hallo,
Ik zou graag glutenvrije recepten voor brood ontvangen voor de broodbakmachine.
Mijn man blijkt sinds kort glutenintolerant.
Ik heb al een paar misbaksels gemaakt (te nat, te droog..), we zouden erg gehopen zijn.
Groet M.

Lotte (25 juli 2014, 19:24)

Hoi Saskia,

Ik laat me graag door jou inspireren en zou het fijn en leuk vinden je recepten voor glutenvrij brood (voor in de broodbakmachine) te ontvangen.

Alvast bedankt!
Lotte.

Lindsay (27 juli 2014, 16:12)

Hoi,
Goede recepten voor glutenvrij brood zonder gist zijn niet makkelijk te vinden. Zo te lezen heb je er al een hoop mensen blij mee gemaakt :-) Zou je mij de recepten (voor de broodbakmachine) ook kunnen mailen?
Dankjewel !
Lindsay

maresca (30 juli 2014, 06:23)

Hallo Saskia
Onze jongens moeten ook glutenvrij, melkvrij, soyavrij en notenvrij eten.
Een goed recept is altijd welkom
maresca_be@hotmail.be
alvast bedankt
Maresca

Isabelle (29 augustus 2014, 23:55)

Beste Saskia,

Ook ik zou erg graag gluten en gist vrije recepten ontvangen.
Ik hoop dat dit nog mogelijk is: isabelle_piket@hotmail.com
Alvast bedankt

Marjon (2 september 2014, 21:19)

Zou ik ook de gluten- en gistvrije broodrecepten voor in de broodbakmachine kunnen ontvangen? Alvast mijn hartelijke dank.

Linda (28 december 2014, 20:43)

Hoi Saskia,

Graag zou k wat brood recepten voor de oven willen ontvangen. Het is zoals uit bovenstaande reacties blijkt lastig om een goed gluten/gist/suiker/lactose vrij recept te vinden. Ben nu met amandelmeel aan het bakken maar dat is vrij prijzig! Alvast bedankt!

Lotte Vandenberk (3 januari 2015, 12:05)

Beste Saskia,

Ik ben ook al een tijdje op zoek naar een recept voor brood/broodjes zonder gist, gluten, ei en melk.
Zou fijn zijn mocht je mij wat recepten kunnen bezorgen.
Mijn e-mailadres is: lottevandenberk@hotmail.com.
Hoop dat je mij kan helpen :).

Grtjes,
Lotte

Truus Fleuren (7 februari 2015, 20:39)

Hoi Saskia,

superleuk blog. Ik ben ook op zoek naar glutenvrije broodrecepten zonder ei,gist, suiker, zuivel. Kun je mij er eentje sturen?
Volgens mij werkt geweekt gebroken lijnzaad ook om te binden en arrowroot of johannisbroodmeel. Ik gebruik voor cake ook wijnsteenzuurbakpoeder en natriumbicarbonaat. Er wordt ook gezegd dat je ei door banaan kunt vervangen. heb ik nog niet geprobeerd.

Hartelijke groeten van

Truus

heidi spijker (11 februari 2015, 11:05)

Lactose en gluten zijn helaas verboden terrein voor mij....waarvan ik een lekkere boterham het meeste mis.
Saskia, kun je me svp wat broodrecepten doorsturen voor een broodbakmachine?
Super bedankt alvast.
Gr Heidi (heidispijker@hotmail.dom)

Peggy (4 maart 2015, 00:43)

Beste Saskia,

Ik wil graag glutenvrij, lactosevrij, gistvrij en suikervrij brood maken. Ik zou heel graag je recepten ontvangen.

Groeten, Peggy

Luckyme (8 april 2015, 12:32)

Hoi Saskia,
Zou ik ook wat glutenvrije broodrecepten voor de oven kunnen ontvangen?
Mijn vrouw is er sinds enkele weken achter gekomen dat ze ook allergische reacties heeft van de gluten in mijn zelfgebakken brood.

Met hartelijke groet,
Auke

margreet (22 april 2015, 09:42)

Hoi Saskia,

Ook mij lukt het maar niet om een goed brood te bakken in de bakmachine. Mijn dochter van 6 mag geen gluten, lactose, noten, suiker en boekweit en lijnzaad. Heb jij een recept dat wel lukt zonder deze ingredienten? En dan graag met teff en andere glutenvrije volkoren meelsoorten, omdat ze zo min mogelijk maismeel mag.
Heel graag mailen naar arjanenmargreet@gmail.com.
Alvast super bedankt!!

Groetjes, Margreet

Hann (15 juni 2015, 16:35)

Hoi Saskia

Ook ik ben op zoek naar broodrecepten zonder gist, gluten, lactose, suiker en liefst ook geen zetmeelhoudende producten .
hanneke_dk@hotmail.com

Alvast bedankt groeten. Hanneke

Resi Slootbeek (3 augustus 2015, 09:10)

Hallo Saskia,

Het zou heel fijn zijn als je voor mij een recept hebt voor brood te maken maar dan zonder lactose gluten noten zaden

Alvast hartelijk dank Resi

barbara quiros (23 augustus 2015, 22:23)

Hallo Saskia,

zou je mij een recept kunnen mailen aub?

Dat heb je al vaker gedaan zo te lezen en ik zit al uren te zoeken op het net, naar lactosevrij, gistvrij, glutenvrij...pff
en zuurdesem heb ik ergens gekregen en was verrukkelijk, maar ik kom er zelf dus niet uit qua recept en wil zelf bakken gaan proberen!

Hoop dat je iets kunt sturen, zoja, dan wil ik je daar alvast heel erg voor bedanken,

groeten Barbara Quiros

babsiesan@gmail.com

Elly M. Sneekes (15 september 2015, 12:25)

Beste Saskia, Momenteel heb k een heel streng dieet omdat ik erg ziek ben en alweer 5 kg ben afgevallen, dit met een lengte van 1.70m en nu dus nog 48 kg.
Haver, quinoa, gierst, rijst en alle afgeleide volkoren produkten hiervan. Alles zonder e-nummers. Psylliumvezels, olijven, rijstolie en een aantal groenten. Dit is zo'n beetje alles wat ik mag eten. Ik heb ook een potje psyllium met glucomannan, misschien kan dit ook als bindmiddel dienen. Ik wil zo graag een stokbroodje maken en zoek een basisrecept voor de meelsoorten die ik mag hebben. Met dit recept kan ik dan zelf wel weer andere dingen maken zoals pizzabodems, wafels, pannenkoeken, toast en andere soorten broodjes. Zuurdesem heb ik al geprobeerd, maar is lastig en wordt niet luchtig genoeg. Ik heb mijn broodbakmachine uitgeleend omdat niets lukt, maar kan wel bakken in mijn heteluchtoven. Kunt u mij helpen of moet ik eerst ergens lid van worden.
Alvast bedankt, een wanhopige 67-jarige.

Nessie (18 september 2016, 16:07)

Beste Saskia, daar ik recent ook met 2kids zit die blijkbaar gluten en gistvrij moeten eten zou ik ook graag wat receptjes ontvangen. nessiemeuris@gmail.com. Vooral voor brood. We hebben er al vele geprobeerd maar mislukken altijd en zijn niet eetbaar. Alvast bedankt.mvg

liesbeth verhuis (13 oktober 2016, 12:58)

Beste Saskia,

We zijn al een tijdje op weg met glutenvrije voeding en willen zelf brood gaan bakken, zonder gist. Wil je mij recepten mailen naar liesbethveerhuis@caiway.net . Dank je wel. Groetjes Liesbeth.

axelle- (10 november 2016, 13:11)

beste Saskia ,
ook ik mag geen lactose en gluten meer eten .
brood bakken is een ramp , ofwel niet te eten, ofwel valt het uiteen of plakkerig ...zou je mij aub receptjes kunnen sturen om een degelijk brood te bakken .
alvast bedankt ,
Axelle

Muriel (3 december 2016, 14:36)

Hallo Saskia,
Ik zou graag wat recepten ontvangen voor zelf een lekker brood te bakken zonder gist, gluten, haver,noten,melk. (Murielvanbever@outlook.com)
Alvast bedankt. Groetjes

Silvi Cornelissen (22 mei 2018, 14:14)

Hallo Saskia, dag allemaal,
Ik ben ook op zoek naar een goed recept voor glutenvrij, gistvrij, lactose vrij, suikervrij, sojavrij sesamvrij brood. Stuur me alsjeblief een recept, ik heb een goede oven en een broodbakmachine... Al veel geprobeerd maar steeds mislukt het...
silvi.cornelissen@telenet.be

Hanne (20 september 2019, 11:30)

Beste

Ik zou ook graag recepten krijgen voor glutenvrij, melkvrij, gistvrij, zuurdesemvrij brood.
Alvast bedankt

Hanne

Charlotte (8 november 2021, 10:59)

Hi Saskia,

Volgens mij heb je een gat in de markt. Geen idee of dit berichtje nog bij je aankomt, maar graag ontvang ook ik je recepten voor gluten- en gistvrij brood!
charlottetonino@icloud.com

Alvast hartelijk dank!!

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje