Elektrische auto eindelijk van start /8 reacties

Elektrische auto eindelijk van start

Nog even en tanken via het stopcontact is een feit. Essent geeft de elektrische auto een flinke duw met een slim netwerk en samenwerking met onder andere het Nederlandse bedrijf Innosys Engineering uit Lochem.

Goedgekeurd

De elektrische auto blijkt vorig jaar al te zijn goedgekeurd door de RDW en mag dus de weg op. De maximaal af te leggen afstand van de auto is ongeveer tweehonderd kilometer, maar er zouden al plannen zijn waarbij deze afstand vierhonderd kilometer wordt.

Het opladen van de auto gebeurt via een normaal stopcontact, maar ook een systeem om batterijen snel te kunnen omwisselen, wordt ontwikkeld.

Lage brandstofkosten

De brandstofkosten van de elektrische auto zijn aanzienlijk lager dan de huidige benzinekosten. Volgens de laatste berichten rijdt de elektrische auto al voor ongeveer 2½ eurocent per kilometer (8 km per kilowatt-uur a 20 eurocent). De verwachting is dat diverse autofabrikanten vanaf 2010 massaal elektrische auto’s gaan produceren.

Financiële basis

Essent-partner Innosys Engineering houdt zich behalve met de elektrische auto ook bezig met diverse andere projecten, zoals elektrische motoren voor boten, scooters en het verder ontwikkelen van batterijen. Tot nu toe ontbrak voor Innosys alleen de financiële basis en technische ondersteuning om de elektrische auto groots op de markt te brengen.

Vergelijkbaar

Zoals al eerder op Sync is bericht, zijn er al soortgelijke projecten voor elektrische auto’s, zoals Better Place van Shai Agassi. Inmiddels is bekend geworden dat na Israël ook Denemarken het gebruik van elektrische auto’s actief gaat promoten.